Ajuntament d'Argentona

SEMPRE - Servei municipal de promoció econòmica

Notícies
Ecoconstruir: Una finestra oberta al futur de la construcció

Torna al Maresme la segona edició de la fira EcoConstruir, que tindrà lloc a l'EcoHub de Cabrera de Mar, els dies 31 de maig i 1 de juny. Es tracta d'un esdeveniment obert al públic i a professionals de la bioconstrucció que presentarà les noves tendències en innovació i sostenibilitat.

Aquesta fira dona continuïtat a la iniciativa engegada l'any 2023, en què deu ajuntaments del Maresme, entre els quals l'Ajuntament del Masnou, amb el suport de la Diputació de Barcelona, van unir esforços amb EcoHub per impulsar la innovació i la sostenibilitat en el sector de la construcció a través de la introducció de tecnologia.

La fira esdevindrà un punt de trobada u'nic al Maresme, on es reuniran professionals de la bioconstrucció i es presentaran disciplines professionals del sector, que donaran l'oportunitat a noves generacions de conèixer de prop nous oficis i noves tècniques constructives vinculades a l'arquitectura sostenible.

Professionals, experts i nous talents del sector presentaran solucions innovadores en el camp de l'arquitectura en un espai lu'dic i educatiu. Més de vuitanta professionals de la bioconstrucció presentaran les seves propostes i serveis en l’àmbit de l'arquitectura sostenible. Un espai per a professionals que busquen solucions tècniques i artesanes que millorin la qualitat de vida de les persones sense agredir el medi ambient. La fira pretén també connectar empreses amb persones en procés de recerca de feina i, per fer-ho, s'organitzaran xerrades i activitats a l'entorn de l'ocupabilitat del sector.

Enguany s'inaugura el nou espai Àgora, dedicat als oficis, en el qual se citaran experts reconeguts i professionals en salut del medi ambient amb xerrades sobre l'u's de materials naturals, energies netes i gestió de l'aigua, entre altres temes d'actualitat. EcoHub porta anys impulsant el canvi de model cap a una construcció positiva per a l'ecosistema i està compromès amb un objectiu clar, el respecte cap al medi ambient, amb un esdeveniment que uneix l'artesania i la tecnologia per afrontar nous reptes cap a la sostenibilitat. Ecoconstruir: treballant des del present per a les ciutats del futur.

Aquesta iniciativa ha estat possible gràcies a la col·laboració publicoprivada impulsada pels ajuntaments d'Argentona, Cabrera de Mar, Dosrius, el Masnou, Montgat, Òrrius,  Premià de Dalt, Tiana i Vilassar de Mar.

Més informació: EcoConstruir

eco hub

Informació publicada el 27 de maig de 2024

AJUNTAMENT D'ARGENTONA | SERVEI MUNICIPAL DE PROMOCIÓ ECONÓMICA (SEMPRE)
c/ Gran, 59, 2n pis
08310 Argentona
Tel 93 797 49 00
URL: www.argentona.cat

Amb la col·laboració de: