Notícies
Publicat el 23.11.2022
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir en Whatsapp
L'Hospital de Mataró registra un augment important d'infeccions respiratòries en infants
Preocupa especialment la bronquiolitis, que arriba a màxims històrics.
hospital_mataró

Incrementen considerablement les infeccions respiratòries i es comencen a tensar, sobretot, les àrees de pediatria dels hospitals. El passat cap de setmana, a l'Hospital de Mataró es van visitar 95 infants al dia, quan la mitjana és de 60. La Grip, la Covid i la bronquiolitis aguda són les malalties més predominants. Preocupa, especialment, aquesta última, la bronquiolitis, que ja ha arribat a màxims històrics. A més, afecta menors de dos anys i pot ser especialment greu en infants de menys de sis mesos. Es produeix quan els bronquíols s'infecten amb un virus, majoritàriament el VSR.

El cap de pediatria de l'Hospital de Mataró, Eduard Lobera, explica que primer es manifesta com un constipat, posteriorment apareix la tos i en fases més agudes els infants deixen de menjar, vomiten i tenen dificultats respiratòries. Lobera admet que no hi ha un tractament efectiu i que cal evitar el contagi amb mesures de prevenció semblants a les de la Covid: rentat de mans amb freqüència, ventilació dels espais, evitar el contacte amb altres infants amb símptomes i evitar també llocs tancats i molt concorreguts. El cap de pediatria de l'Hospital de Mataró recomana acudir al CAP en cas de constipat i visitar les urgències hospitalàries només en casos greus.

Clara Prats, investigadora de biologia computacional de la UPC, Clara Prats, ha dit a TV3 que es preveu que el pic de bronquiolitis arribarà la setmana vinent.

^AJUNTAMENT D'ARGENTONA

c/ Gran, 59
08310 Argentona
Tel 93 797 49 00 - Fax 937 970 800