Notícies
Publicat el 23.09.2022
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir en Whatsapp
Projecte europeu per recuperar la Riera d'Argentona
El Consell Comarcal, l'ACA i cinc ajuntaments es conjuren per recuperar la riera i "renaturalitzar-la"
riera d'argentona

La Riera d'Argentona és un dels assumptes pendents d'Argentona, Dosrius, Òrrius, Cabrera.  Un espai que ha anat perdent biodiversitat al llarg del temps. Els aqüífers subterranis també s'han vist perjudicats. Ara, el Consell Comarcal del Maresme lidera un projecte destinat a la seva renaturalització de la riera d'Argentona que compta amb una subvenció europea de tres milions d'euros.

El regidor d'obres públiques i president de la companyia d'aigües d'Argentona, Pere Móra, explica que el principal problema i detonant de tot plegat és la sobreexplotació de l'aqüífer. "Sabem que la riera tenia un curs d'aigua continu, fins i tot amb peixos, molt diferent del que és ara". La industrialització i l'aparició de noves infraestructures, va anar transformant l'espai. Però a banda, la riera també pateix per la implantació d'horts il·legals, l'extracció de sorra sense control i abocaments de residus. 

El Consell Comarcal, els cinc ajuntaments de la conca i l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA) treballen ara en la redacció d'un projecte que estableixi com recuperar ambientalment la riera. De moment, el projecte ja compta amb una dotació de tres milions d'euros provinents de fons europeus. "L'objectiu final és aconseguir recuperar els aqüífers, renaturalitzar l'espai, recuperar la biodiversitat i que la riera funcioni com a connector biològic entre les dues serralades  i el mar i la muntanya", explica Móra.  

^AJUNTAMENT D'ARGENTONA

c/ Gran, 59
08310 Argentona
Tel 93 797 49 00 - Fax 937 970 800