Notícies
Publicat el 28.01.2021
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir en Whatsapp
Argentona sol·licitarà que la Festa del Càntir sigui Festa Tradicional d'Interès Nacional
El ple de gener va aprovar, per unanimitat, una moció presentada per Junts per Catalunya
Festa del Càntir d'Argentona

Argentona sol·licitarà a la Generalitat que la Festa del Càntir sigui reconeguda com a Festa Tradicional d'Interès Nacional. Al ple de gener, tots els grups van donar suport a la moció presentada per Junts per Catalunya i on s'argumenta que la festivitat compleix tots els requisits necessaris per a ser distingida. Es tracta, per exemple, de tenir una trajectòria mínima de 25 anys ininterromputs, disposar d'uns elements propis i singulars, d'un espai referencial de celebració o esdevenir un referent identitari d'abast nacional, entre altres. El portaveu i cap de llista de Junts per Catalunya, Bernat Calvo, ha assegurat a Ràdio Argentona que aquest seria un reconeixement simbòlic, però que és una manera de "protegir legalment" i "blindar" la Festa del Càntir. A més, reconeix que també aportaria beneficis turístics, pel ressò mediàtic que pot comportar aquesta distinció, i beneficis econòmics, ja que facilitaria l'atorgament de subvencions.

La sol·licitud i la documentació es presentaran al Centre Promotor de la Cultura Popular i Tradicional Catalana de la Generalitat de Catalunya i es notificarà al Departament de Cultura. Aquest últim decidirà si s'atorga aquesta distinció a la Festa del Càntir.

L'Ajuntament també sol·licita millorar el finançament de l'Hospital de Mataró

Al ple de gener, el PSC també va presentar una moció aprovada per unanimitat per sol·licitar a la Generalitat de Catalunya un millor finançament per a l'Hospital de Mataró i, en general, als serveis que ofereix el Consorci Sanitari del Maresme. La moció deixa palesa la "deficiència estructural" de l'Hospital i la precarietat laboral dels professionals, demana conèixer el calendari d'ampliació de l'hospital de referència per la vila i accelerar les millores de l'espai i del personal. El redactat també destaca "l'esforç i el compromís" del personal sanitari tot i les deficiències i les retallades.

^AJUNTAMENT D'ARGENTONA

c/ Gran, 59
08310 Argentona
Tel 937 974 900 - Fax 937 970 800