NotÝcies
Publicat el 24.08.2020
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir en Whatsapp
Lectures d'estiu: les propostes del CE Argentonins
Sˇn les obres que centraran la XXa ediciˇ de la Tardor LiterÓria
tardor literÓria

Un any mÚs, el Centre d'Estudis Argentonins Jaume Clavell, amb la colĚlaboraciˇ de l'Ajuntament i la Biblioteca Joan Fontcuberta i Gel, organitza la Tardor LiterÓria. Enguany arribarÓ a la vintena ediciˇ i se celebrarÓ els dijous del mes d'octubre. Com ja Ús habitual, al llarg de l'estiu el CE Argentonins fa p˙blics els llibres que centraran la Tardor LiterÓria perquŔ aprofitem aquests mesos per endinsar-nos en la lectura.

La primera sessiˇ del cicle literari se centrarÓ en la novelĚla "Canto jo i la muntanya balla" d'Irene SolÓ. Localitzada entre Camprodon i Prats de Mollˇ, SolÓ ens trasllada als segles de lluita per la supervivŔncia, persecucions i fanatisme per˛, alhora, ens mostra un terreny fŔrtil, un lloc per comenšar de nou.

La segona sessiˇ girarÓ al voltant de "Vistes de prop i de lluny", del Maresmenc Enric SatuŔ. Es tracta d'observacions sobre la marxa de records, anŔcdotes i experiŔncies de curta i llarga distÓncia que ajuden a dibuixar la personalitat de l'autor.

El 15 d'octubre serÓ el torn de "L'Esperit del temps", una novelĚla de MartÝ DomÝnguez que reflexiona sobre les foscors mÚs inquietants de la naturalesa humana.

L'˙ltima tert˙lia literÓria estarÓ dedicada a "Ca la Wenling", una novelĚla de Gemma Ruiz PalÓ que explica la hist˛ria d'una xinesa que va decidir canviar de paÝs per educar els seus fills en una nova realitat. Parla de l'educaciˇ, la feina per˛ tambÚ de la injustÝcia i el racisme.

La Tardor LiterÓria tindrÓ lloc els dijous del mes d'octubre a les 19.30 h a la Biblioteca Joan Fontcuberta i Gel i finalitzarÓ el 31 d'octubre amb les Lectures a la Terrassa de la Rectoria.

^AJUNTAMENT D'ARGENTONA

c/ Gran, 59
08310 Argentona
Tel 937 974 900 - Fax 937 970 800