Notícies
Publicat el 03.08.2015
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir en Whatsapp
Josep Lladó i Lluís Serra, fills predilectes d'Argentona

lluisserra_josepllado_faldogranEl nomenament avui (3 d'agost, a les 12h30) es fa efectiu en un acte de Festa Major.

Josep Lladó Pascual va néixer a el 25 de juliol de 1933. Fa més de seixanta anys que escriu una poesia de qualitat, cultivant i enriquint la nostra llengua. Ha estat premiat amb el Premi de la Flor Natural en 1970 i amb l'Englantina en 1972, dins els Jocs Florals de Muntanya. En els Jocs Florals de Lliçà de Vall, va obtenir el 1999 la Viola de Plata, el 2002, la de Flor Natural,  l'Englantina, el 2003. Aquest gran nombre de premis en els Jocs Florals de Muntanya i de Lliçà de Vall,  li valgueren el mestratge en Gai Saber dels respectius consistoris.
També ha obtingut premis en el camp de la narrativa per les obres “Viatge a les Amèriques en una sola nit”, al concurs literari de Mataró i Maresme (1972), i per “Capvespre de Tardor” en el Concurs  de Contes Memorial Fernando Rodríguez i Contreras (1998)
Ha publicat tres llibres de poemes: “...dels meus silencis” (1959), “Entre l'alba i el capvespre” (1975) i “Vanitat de vanitats” (2003). També és l'autor dels vuit poemes que integren la “Suite Poemàtica Musical d'Argentona”. Per últim, amb el suport del Centre d'Estudis Argentonins Jaume Clavell (CEAJC), ha publicat “Recull enciclopèdic d'Argentona”.
Simultàniament a la creació literària, Josep Lladó ha participat de manera activa en la vida ciutadana, associativa i cultural del poble com a soci amb guardó d'honor del CEAJC, president del Cineclub Argentona i essent regidor de Cultura de l'Ajuntament.

Lluís Serra i Vives, va néixer a Argentona el 3 d'octubre de 1930. “El moreno”, tal com se'l coneix popularment, va publicar el seu primer poema quan tenia 21 anys, al Butlletí Argentona. Va fer i dirigir teatre al Centre Parroquial, va contribuir a trencar la rigidesa del règim franquista dins la Penya del Llanto, va recuperar la bandera i tradició dels Tres Tombs i també se'l recorda com el xofer de la primera ambulància del poble amb Creu Roja.
Però la seva activitat és incansable i actualment manté la seva contribució a la restauració de les deus d'aigua amb el Grup de les Fonts i participant del Museu de la Pagesia.
Coneixedor les antigues tradicions i història del poble, sempre disposat a compartir amb tothom el seu coneixement, participa a Ràdio Argentona amb el seu “Racó de l'Oncle” dins el programa “Notxas de nit”. Ha fet un treball extraordinari de recerca de les tradicions, costums i històries argentonines, i ha publicat el llibre "Quan Argentona era de pagès". També compta amb el títol de soci d'honor del Centre d'Estudis Argentonins Jaume Clavell per la seva gran contribució a l'entitat i a la cultura i memòria d'Argentona.  

^



AJUNTAMENT D'ARGENTONA

c/ Gran, 59
08310 Argentona
Tel 93 797 49 00 - Fax 937 970 800