Ajuntament d'Argentona
L'ONG 'Famílies sense fronteres per la infància' invertirà la donació rebuda amb la compra de material escolar per una escola d'Haití
Small Coop i ONG

La jove cooperativa argentonina 'Small Coop' ha destinat part del benefici recaptat a l'ONG d'Argentona "Famílies sense fronteres per la infància". Aquesta entitat solidària de cooperació internacional invertirà l'aportació econòmica amb la compra de material escolar pels nens i nenes d'una escola d'Haití. Aquesta donació per part de la cooperativa ha estat possible gràcies als guanys que va aconseguir amb la venda dels seus productes artesanals al mercat d'Argentona.

Cal recordar que la cooperativa "Small Coop" és fruit de l'optativa d'emprenedoria cursada per l'alumnat de 3r d'ESO de l'Institut d'Argentona. A banda de la formació teòrica, l'assignatura va oferir un vessant pràctic on van constituir aquesta entitat així com van finançar-se, promocionar-se i finalment van vendre els seus productes.

Susanna Llombart, tutora de l'assignatura, ha explicat a Ràdio Argentona que inicialment l'ONG escollida era "Hora Violeta" però aquesta associació va deixar d'estar en funcionament el passat mes de gener i per això van decidir destinar la donació a l'ONG d'Argentona "Famílies sense fronteres per la infància". La professora també ha explicat que es van reunir amb la presidenta d'aquesta associació que vetlla per l'escolarització dels nens i nenes d'Haití, Mar Granyer, i que els va explicar quines són les tasques que realitzen a Haití i en què es destinaria aquesta aportació econòmica. Llombart ha comentat que el benefici total de la cooperativa va ser de 100 €, dels quals n'han destinat 70 € a l'ONG i amb la resta van organitzar un esmorzar de cloenda de l'optativa.

Susanna Llombart ha explicat que la darrera sessió de l'assignatura va consistir a fer una  ruta del cooperativisme a Mataró i que l'alumnat va poder conèixer experiències de cooperativisme real. La professora s'ha mostrat molt satisfeta del treball realitzat pels seus alumnes en aquesta primera edició de l'assignatura i ha afirmat que "és un projecte molt transversal on hem pogut treballar diferents continguts i els alumnes han gaudit del procés de creació d'una cooperativa". En aquest sentit ha agraït a l'Ajuntament d'Argentona, el seu suport en el tràmit de la cooperativa, així com a Ràdio Argentona, en l'edició d'una falca publicitària. Finalment i per tot plegat, ha assegurat que des del centre ja pensen a tornar a oferir una nova edició d'aquesta optativa.

Escolta l'entrevista a la tutora de l'assignatura, Susanna Llombart:

Publicat el 07.02.2019