Butlletí electrōnic

Deixa'ns el teu correu electrōnic i setmanalment rebrās les notícies d'Argentona i actes d'agenda més destacats

subscriu-t'hi

Notícies
Publicat el 07.02.2019
Comparteix al FacebookCompartir a Twitter
La jove cooperativa 'Small Coop' destina els seus beneficis a una ONG argentonina
L'ONG 'Famílies sense fronteres per la infāncia' invertirā la donaciķ rebuda amb la compra de material escolar per una escola d'Haití
Small Coop i ONG

La jove cooperativa argentonina 'Small Coop' ha destinat part del benefici recaptat a l'ONG d'Argentona "Famílies sense fronteres per la infāncia". Aquesta entitat solidāria de cooperaciķ internacional invertirā l'aportaciķ econōmica amb la compra de material escolar pels nens i nenes d'una escola d'Haití. Aquesta donaciķ per part de la cooperativa ha estat possible grācies als guanys que va aconseguir amb la venda dels seus productes artesanals al mercat d'Argentona.

Cal recordar que la cooperativa "Small Coop" és fruit de l'optativa d'emprenedoria cursada per l'alumnat de 3r d'ESO de l'Institut d'Argentona. A banda de la formaciķ teōrica, l'assignatura va oferir un vessant prāctic on van constituir aquesta entitat així com van finanįar-se, promocionar-se i finalment van vendre els seus productes.

Susanna Llombart, tutora de l'assignatura, ha explicat a Rādio Argentona que inicialment l'ONG escollida era "Hora Violeta" perō aquesta associaciķ va deixar d'estar en funcionament el passat mes de gener i per aixō van decidir destinar la donaciķ a l'ONG d'Argentona "Famílies sense fronteres per la infāncia". La professora també ha explicat que es van reunir amb la presidenta d'aquesta associaciķ que vetlla per l'escolaritzaciķ dels nens i nenes d'Haití, Mar Granyer, i que els va explicar quines sķn les tasques que realitzen a Haití i en quč es destinaria aquesta aportaciķ econōmica. Llombart ha comentat que el benefici total de la cooperativa va ser de 100 €, dels quals n'han destinat 70 € a l'ONG i amb la resta van organitzar un esmorzar de cloenda de l'optativa.

Susanna Llombart ha explicat que la darrera sessiķ de l'assignatura va consistir a fer una  ruta del cooperativisme a Matarķ i que l'alumnat va poder cončixer experičncies de cooperativisme real. La professora s'ha mostrat molt satisfeta del treball realitzat pels seus alumnes en aquesta primera ediciķ de l'assignatura i ha afirmat que "és un projecte molt transversal on hem pogut treballar diferents continguts i els alumnes han gaudit del procés de creaciķ d'una cooperativa". En aquest sentit ha agraīt a l'Ajuntament d'Argentona, el seu suport en el trāmit de la cooperativa, així com a Rādio Argentona, en l'ediciķ d'una falca publicitāria. Finalment i per tot plegat, ha assegurat que des del centre ja pensen a tornar a oferir una nova ediciķ d'aquesta optativa.

Escolta l'entrevista a la tutora de l'assignatura, Susanna Llombart:

^AJUNTAMENT D'ARGENTONA

c/ Gran, 59
08310 Argentona
Tel 937 974 900 - Fax 937 970 800