Butlletí electrōnic

Deixa'ns el teu correu electrōnic i setmanalment rebrās les notícies d'Argentona i actes d'agenda més destacats

subscriu-t'hi

Notícies
Publicat el 14.11.2018
Comparteix al FacebookCompartir a Twitter
Alumnes emprenedors constitueixen la cooperativa 'Small Coop'

L'alumnat de l'optativa d'emprenedoria de l'IES Argentona ha registrat la seva cooperativa i han explicat els objectius del projecte a l'alcalde

smallcoop_faldogran

L'alumnat de 3er d'ESO de l'Institut d'Argentona, que cursa l'optativa d'emprenedoria, va registrar formalment ahir al migdia la cooperativa 'Small Coop' a l'Oficina d'Atenciķ Ciutadana de l'Ajuntament d'Argentona. Els joves cooperativistes van aportar la documentaciķ necessāria, que prčviament havien treballat a classe, per experimentar de primera mā tot el procés que suposa la constituciķ d'una societat. Seguidament, l'alcalde Eudald Calvo, va acollir l'alumnat al seu despatx i li van transmetre els objectius del seu projecte. Finalment, la professora de l'optativa Susanna Llombart, i l'alumna designada presidenta de la cooperativa, Glōria Serra, van atendre Rādio Argentona.

Amb aquesta assignatura optativa, els alumnes aprenen a tramitar la constituciķ de la seva entitat, a gestionar el finanįament de la mateixa, a establir la seva imatge corporativa, a promocionar-se a través dels mitjans de comunicaciķ i, en defnitiva, a gestionar tot el que és necessari per a la venda del producte final que, previsiblement, tindrā lloc durant el mes de desembre dins l'entorn del mercat setmanal, i l’atenciķ al client. La professora que condueix l'optativa d'emprenedoria, Suanna Llombart, ha explicat a Rādio Argentona que "considero que el procés de creaciķ de la cooperativa és una oportunitat per fomentar valors que normalment no es treballen com la cooperaciķ, la colˇlaboraciķ i el treball en equip". Pel que fa la jornada viscuda a l'Ajuntament, l'educadora valora molt positivament el suport de l'administraciķ, dels mitjans de comunicaciķ, i la rebuda per part de l'alcalde; per l'assessorament, el foment, i la difusiķ d'aquesta iniciativa que incentiva les competčncies bāsiques de la cultura emprenedora. 

Per la seva banda, la presidenta de la cooperativa 'Small Coop', Glōria Serra, ha explicat que els objectius d'aquesta iniciativa sķn d'una banda, aprendre el funcionament d'una cooperativa i de l'altra, destinar els beneficis a un projecte benčfic. Ls presidenta de 3er d'ESO considera que "la jornada ha estat molt interessant", tant pel procés de registre de l'entitat com per l'entrevista amb l'alcalde, qui els ha posat exemples de cooperatives locals així com de projectes solidaris que s'impulsen al poble i que ara n'escolliran un d'ells com a destinatari dels beneficis. Finalment, Glōria Serra ha fet palčs l'ambiciķ i motivaciķ amb quč ella i els seus companys viuen aquest projecte i en aquest sentit ha sentenciat: "som una cooperativa amb moltes ganes i esperem que vingueu a comprar els nostres productes solidaris".     

Escolta l'entrevista a Susanna Llombart i Glōria Serra:   

^AJUNTAMENT D'ARGENTONA

c/ Gran, 59
08310 Argentona
Tel 937 974 900 - Fax 937 970 800