Ajuntament d'Argentona
El festival de teatre al carrer torna el 4, 5 i 6 d'octubre amb propostes sorprenents i un nou guardó que s'afegeix al premi Pom d'Or que atorga el públic
imatge sense portes

Imatge: Xevi Riera

I ja en van dotze! El Sense Portes arriba aquest octubre a la seva dotzena edició amb un nou reguitzell de propostes escèniques que tornaran a ocupar els carrers i indrets singulars d'Argentona.

Del programa en destaca La Porta Secreta (5 d'octubre), un muntatge que apel·la a la complicitat de l'espectador per deixar-se sorprendre amb una proposta de la qual no en coneixerà el contingut, ni la ubicació, fins al darrer moment. Aquells que entrin en el joc hauran de comprar una entrada de 4 euros. Només hi haurà un altre espectacle de pagament, es tracta de Zloty, que es podrà veure els tres dies del festival.

També hi haurà dos espectacles pels quals caldrà reservar invitació, donat que el seu aforament serà limitat. Es tracta de Dones pageses i El museu de les pors. Finalment, genera molta expectació  l'espectacle Gota, una producció del Sense Portes que es troba en procés de creació.

Les invitacions o entrades es podran adquirir una setmana abans del Festival a través d’entrades.argentona.cat

Novetats i activitats que es consoliden

El Sense Portes 2024 manté les activitats permanents que s'han anat afegint els darrers anys com l’espai gastronòmic a la Plaça de Vendre i l'exposició del grup de fotografia d'Argentona. Però aquest any incorpora una acció artística la setmana prèvia al festival, l'artista Miquel Wert crearà un mural de 100 m², a la paret de Cal Guardià, que reproduirà una fotografia d’Alfons Güell.

L'altra novetat destacada de l'edició d'enguany és que el col·lectiu Sense Portes, ideòleg i impulsor del festival, atorgarà el Premi del Jurat, que s'afegirà al premi Pom d'Or de votació popular. Precisament del col·lectiu impulsor en surt una altra novetat, la figura dels mestres de cerimònies. Aquest paper recaurà en els germans Notxes, que enguany seran els encarregats de presentar els espectacles.

El Sense Portes l'impulsa l'Ajuntament d'Argentona en estreta vinculació amb el Col·lectiu Sense Portes. La proposta cultural també compta amb el suport de la Diputació de Barcelona i la Generalitat de Catalunya. En aquesta edició i col·laboren especialment les àrees de Joventut, Medi Ambient, Promoció Econòmica i Gent Gran.

Publicat el 23.08.2024