Ajuntament d'Argentona
La mostra, ubicada al vestíbul de La Sala, ha tingut una molt bona rebuda entre els argentonins i argentonines.
expo habitatge cooperatiu

L'exposició sobre cohabitatge cedida per l'Institut Municipal de l'Habitatge i Rehabilitació de Barcelona (IMHAB) que ha estat instal·lada al vestíbul de La Sala del 28 de juny al 24 de juliol ha rebut 115 visitants al llarg dels dotze dies d'obertura. Aquesta ha estat una molt bona acollida per part dels argentonins i argentonines, que han mostrat molt interès en un dels models d'accés a l'habitatge més flexibles, eficients, democràtics i participatius. I és que l'alta demanda d'habitatge a Catalunya, sobretot a preus assequibles, i la baixa oferta han fet que en els últims anys diferents Ajuntaments hagin apostat per altres models amb l'objectiu de crear més pisos, més barats, més sostenibles i més accessibles a la ciutadania.

L'habitatge cooperatiu en cessió d'ús o cohabitatge, és una fórmula molt estesa al nord d'Europa i que ara s'instal·la a Catalunya com una opció avantatjosa. L'Ajuntament d'Argentona està treballant per posar a disposició de la Cooperativa Sostre Cívic un espai a Can Serra Lladó per fer-hi la primera promoció. El terreny és de propietat municipal, l'edifici és de propietat col·lectiva i l'accés a l'habitatge es fa a través d'un dret d’ús, fets que eviten l'especulació.

 Sessions introductòries a l'habitatge cooperatiu

Dimarts 17 de setembre i dijous 3 d'octubre, l'Ajuntament, amb el suport de l'Ateneu Cooperatiu del Maresme, oferirà dues sessions introductòries a l'habitatge cooperatiu. De moment, més d'una trentena de persones han mostrat interès en aquestes sessions. Si vols rebre més informació i participar-hi, pots omplir el següent formulari fins al 10 de setembre:

  Formulari habitatge cooperatiu  

Publicat el 19.07.2024