Ajuntament d'Argentona
El cardi˛leg Alfons Sualis ha passat pel Salut ExprÚs
cardiologia

Entre les malalties cardiovasculars s'hi inclouen les que afecten el cor i el sistema vascular, artŔries i venes. Avui, el Salut ExprÚs de RÓdio Argentona ha comptat amb la colĚlaboraciˇ del cardi˛leg Alfons Sualis, que ha repassat el funcionament d'aquest ˛rgan vital, el cor, i ha explicat com n'hem de tenir cura.

Alfons Sualis destaca que la medicina ha evolucionat molt en els ˙ltims anys i ara Ús mÚs fÓcil prevenir i detectar un infart a temps i actuar rÓpidament. El Codi Infart Ús un protocol d'actuaciˇ "organitzatiu" que salva moltes vides: "En infarts aguts, on cada segon compta, permet obrir una artŔria i salvar m˙scul cardÝac", detalla Sualis. 

El cardi˛leg destaca que l'estil d'alimentaciˇ Ús primordial per a mantenir una bona salut cardÝaca. TambÚ Ús important fer esport; per˛ si en practiquem, alerta el doctor Sualis, cal fer-se revisions peri˛dicament i adaptar l'activitat al nostre estat de forma. Aquesta exploraciˇ, en el cas de les persones que fan un exercici fÝsic d'alta intensitat, ha d'incloure, afegeix, un electrocardiograma, una anÓlisi de sang, una ecografia del cor i una prova d'esforš. 

Salut ExprÚs amb el cardi˛leg Alfons Sualis:

Publicat el 10.05.2022