Ajuntament d'Argentona
Patrimoni de la Generalitat ha obligat a declarar el conjunt BÚ Cultural d'InterŔs Local (BCIL)
moli

Can Coca del MolÝ podria convertir-se en un restaurant. Aquesta Ús la proposta que els propietaris han posat sobre la taula, desprÚs que la decisiˇ de la Generalitat de dotar de protecciˇ el conjunt els obligui a conservar l'edifici. El regidor de cultura i patrimoni, └ngel Puig, explica que el govern d'Unitat veu la proposta amb bons ulls.

Si el projecte aconsegueix llum verda d'urbanisme els promotors podran desenvolupar per fi una obra que va quedar estroncada a finals de 2019 quan els treballs d'anivellament de la zona van deixar al descobert les restes Ýntegres del molÝ. La troballa va comportar l'elaboraciˇ d'un estudi arqueol˛gic i la intervenciˇ de Patrimoni de la Generalitat, que va acabar concloent que el conjunt mereixia ser catalogat com a bÚ cultural d'interŔs local (BECIL).

Per˛ la protecciˇ sobtada del conjunt va afectar les aspiracions dels promotors que van decidir presentar un contenciˇs contra l'Ajuntament en considerar vulnerats els seus drets. Ara el regidor de cultura i Patrimoni, considera que el litigi quedarÓ en no res, ja que el no projecte que han presentat els promotors contempla prÓcticament el mateix nombre d'habitatges que la primera versiˇ.

El molÝ de Can Coca el va fer construir el propietari de l'indret, Pau Janer i Calopa, entre el 1818 i el1820. El constructor va ser Isidre Torner, mestre de cases i forner de rajoles d'Argentona. El molÝ nomÚs va funcionar uns 50 anys i va patir diverses reformes. Una d'aquestes reformes va soterrar l'estructura de les moles que l'inici de les obres van deixar al descobert a finals de 2019.

Publicat el 16.06.2021