L'Hospital de Mataró ha posat en marxa un protocol de suplementació nutricional als malalts de Covid-19 des del seu ingrés, un fet que ha permès reduir a la meitat la pèrdua de pes i millorar el seu estat nutricional per combatre millor la malaltia.
En un estudi realitzat a 205 pacients durant la primera onada de la pandèmia, els investigadors de l'Hospital de Mataró van detectar malnutrició en el 45,5% dels malalts en el moment de rebre l'alta i que havien perdut de mitjana un 6kg de pes. Durant la segona onada, s'ha aplicat aquest protocol de suplementació nutricional a 401 pacients i s'ha aconseguit reduir un 37,2% la malnutrició, rebaixant la pèrdua de pes fins a la meitat que en la primera onada. A més, l'hospital ha dissenyat una dieta de recuperació post-Covid que es lliura als pacients amb l'alta mèdica. Després d'aplicar totes aquestes estratègies, s'ha observat que la majoria de pacients han recuperat el pes perdut i han superat la malnutrició entre tres i sis mesos després de patir la malaltia.
Els investigadors també apunten novetats pel que fa a la disfàgia, una malaltia que dificulta empassar i que a la primera onada va afectar un 44,8% dels pacients, un 35,3% dels quals eren nous casos. En la segona onada, el percentatge va baixar del 44,8% fins al 27,6%. Segons els investigadors aquesta dada podria resultar pel fet que el pacient d'aquesta segona onada té menys edat i és veu menys afectat que els de la primera onada.