Ajuntament d'Argentona
  • Ja fa anys que el govern republicà d'Argentona promou la instal·lació de plaques fotovoltaiques als habitatges particulars a través de bonificacions en l'IBI. També fa temps que l'edifici de l'ajuntament compta amb una instal·lació d'aquest tipus. A partir d'ara, però, es començaran a instal·lar plaques a altres edificis públics amb la intenció de reduir la factura de la llum que paguem entre tots, però també per començar a constituir les anomenades comunitats energètiques. La comunitat energètica és un mecanisme organitzatiu pel qual diferents actors locals com l'ajuntament, la ciutadania o el teixit productiu produeixen energia en una instal·lació i la comparteixen entre ells a través de la xarxa existent. Aquest model també serà molt útil per compartir l'electricitat amb famílies que no poden instal·lar plaques a casa seva perquè viuen en pisos o perquè no poden sufragar la instal·lació. Amb aquesta actuació, aconseguirem lluitar contra la crisi climàtica, ser menys dependents dels oligopolis que controlen l'electricitat i el seu preu, i ajudar als nostres veïns més vulnerables. Aquest projecte té el suport del Consell Local per la República d'Argentona.

    L'autoconsum i les comunitats energètiques són unes eines molt potents per fer possible l'empoderament ciutadà i la democratització del sector energètic.

    Actualment ja està en redacció el projecte per l'escola del Cros que utilitzarem de prova pilot per a posteriorment estendre-la a altres punts del municipi. La inversió inicial serà de 48.000 €.

    Aquesta iniciativa se suma a la central de biomassa que ja proporciona energia tèrmica als equipaments i a l'escola de la zona esportiva i que ens ajuda a fer una gestió sostenible dels nostres boscos i alhora lluitar contra el risc d'incendis.

    Article publicat al Cap de Creus

Publicat el 04.11.2021