Ajuntament d'Argentona
  • A pocs dies d'acabar aquest any tan difícil és hora de fer balanç. Des de l'inici de la pandèmia hem estat molt conscients que aquesta crisi sanitària portaria a moltes famílies a una situació de precarietat econòmica i desgast emocional molt sever i que l'Ajuntament hauria de dirigir tots els esforços i prioritats a estar al costat de les persones més vulnerables.
    En aquest sentit vam posar-nos com a objectius principals dotar de més recursos les àrees de serveis socials i promoció econòmica, preveient que aquesta crisi posaria contra les cordes moltes famílies. Ens preocupava especialment poder atendre les necessitats econòmiques derivades de l'atur o la precarietat laboral però també l'atenció psicològica de les persones de risc o amb edat avançada que, en alguns casos, han hagut d'afrontar soles a casa els estralls de la pandèmia.
    En l’àmbit dels serveis socials, hem vetllat per atendre les necessitats de les famílies i aquest any hem doblat l'import de les ajudes econòmiques a les famílies en relació a l'any passat que han passat de 44.300€ a prop de 83.000€. També ha calgut doblar la partida de suport i tractament psicològic amb una quantitat que ha superat els 20.000€.
    En l’àmbit de promoció econòmica, vam consignar una partida extraordinària de 230.000€ al programa Argentona impuls, que inicialment era de 15.000€, destinada autònoms, comerços i restauració. Sumant les dues convocatòries, hem atès 78 sol·licituds i preveiem atorgar més de 241.000€ per ajudar a remuntar als sectors més damnificats per aquesta crisi.
    Però més enllà de les xifres, tot això no hauria estat possibles sense l'esforç de l'equip humà de l'ajuntament d'Argentona, que han donat el millor d'elles mateixes per acompanyar i donar suport a les persones que més estan patint les conseqüències d'aquesta crisi.

    A totes i tots, moltes gràcies.

    Article publicat al Cap de Creus

Publicat el 14.02.2021