Ajuntament d'Argentona
  • La candidatura unitària argentonina per a les properes eleccions municipals es va perfilant lentament però amb fermesa. Encara són moltes les qüestions que s'han de decidir, algunes gens menyspreables com el nom, el programa o els qui l'encapçalaran. El que queda clar des d'un primer moment és el seu tarannà netament republicà, que és un terme que, en aquests moments, s'identifica amb sobiranisme o, si voleu, amb
    independentisme. Però el concepte de república també porta implícits postulats d'esquerres.

    Considerem que la candidatura unitària ha de ser una opció política netament d'esquerres. Comprenem que ha de tenir un component sobiranista, ja que estem vivint uns moments rellevants pel que fa a la nostra emancipació nacional, amb presos polítics -alguns en vaga de fam-, amb membres legítims del govern català exiliats, amb repressió de l'estat a tots nivells… És evident que Catalunya és una nació oprimida per l'Estat espanyol i que això ha de tenir una resposta ferma i decidida des de cada municipi. Creiem que això queda ven explícit en la candidatura unitària argentonina i que ens lliga a unes obligacions respecte a la República catalana. Tanmateix, creiem que els valors republicans també ens han de lligar a conceptes socials i d'esquerres que podem aplicar en el programa municipal.

    No considerem menys important que la lluita nacional, la preservació dels drets socials -avui clarament en retrocés-, el dret a l'habitatge, la defensa dels serveis públics bàsics (sanitat, educació, assistència social), la lluita pel medi ambient i contra el canvi climàtic, la plena igualtat home-dona, etc.

    Tots aquests són valors que, com el de l'emancipació nacional, hem de tenir presents en l'agenda municipal perquè des dels municipis la ciutadania faci sentir la seva veu.

    Article publicat al Cap de Creus

Publicat el 18.01.2019