Ajuntament d'Argentona
  • En l'anterior article dèiem que vam votar al referèndum de l'1-O. Ara hem de dir que hem votat a les eleccions del 21-D, sempre amb un resultat favorable a la República Catalana.

    Les eleccions del 21-D han estat imposades i mancades de garanties per a alguns candidats, que estaven a la presó o a l'exili. I encara hi són. Amb l'aplicació de l'article 155 –desplegat de forma abusiva–, Catalunya pateix una autèntica dictadura.

    Tanmateix, cada actuació repressiva de l'estat té una contundent reacció de l'independentisme: grans manifestacions, victòria del 27-S, referèndum de l'1-O, victòria del 21-D…

    Però encara no entenen que la via repressiva no és la solució per resoldre el conflicte.

    Per altra banda, també ataquen els ajuntaments. L'alcalde d'Argentona, l'Eudald, ha hagut d'anar a declarar per haver permès votar en el referèndum. Com ell, tres quartes parts dels alcaldes de Catalunya han passat o han de passar per aquesta experiència. Volen escarmentar, fer por… però la realitat, per ara, no sembla que vulgui obeir el seu guió.

    Creuen realment que, després d'haver desplegat tanta repressió, la Generalitat pot tornar a ser un govern autonòmic? Els partits polítics catalans partidaris del 155 creuen que això és possible? Algú creu que amb consellers empresonats i exiliats l'independentisme es desmobilitzarà?

    Què han aconseguit fins ara? Més de dos milions de vots i majoria absoluta independentista al Parlament. És cert que la República no serà una realitat immediata, però el suport de la ciutadania cada vegada és més gran.

    Els ajuntaments continuaran sent importants en aquesta lluita. Per la nostra part, seguirem donant-hi suport, com els més de dos milions de llaços grocs que clamen per la justícia i la democràcia.

    Publicat al Cap de Creus 

Publicat el 02.02.2018