Ajuntament d'Argentona
  • Ja fa més de dos anys es va iniciar el procés participatiu més important de la història d'Argentona: els pressupostos participatius. Era un projecte prioritari pel Govern i en el qual volíem donar veu i capacitat de decisió a la ciutadania en l'eina més important que té un Govern local per fer polítiques públiques, el pressupost municipal. I ens hi vam posar a treballar a principis de la legislatura per tenir-ho enllestit al més aviat possible. El resultat és que han participat més de 800 persones en cada edició (en la consulta i en els grups de treball).

    Ara estem començat a veure els primers resultats dels projectes guanyadors del 2016. Primer va ser l'estudi sobre els diferents models de piscina coberta d'Argentona que podria tenir l'actual recinte. En segon lloc, les obres de millora del pavelló antic que ja han acabat i, per últim, s'han implantant les primeres millores en els parcs infantils com per exemple el de la Plaça del Molí. L'execució d'aquests projectes ha arribat més tard del que tots esperàvem, però ja han arribat. Moltes vegades l'administració no va tant ràpid com ens agradaria.

    En aquest sentit, per agilitzar la posada en marxa dels projectes guanyadors del 2017, l'Ajuntament ha començat a treballar de seguida que s'han conegut quines eren les propostes guanyadores, perquè puguem veure abans les millores d'accessibilitat en el carrer Lladó i a la Plaça Nova, les millores del marge esquerra de la Riera o que el local del Cau sigui una realitat.

    Ara, a principis de l'any 2018, començarà la tercera edició dels pressupostos participatius que serà l’última d'aquesta legislatura. Aquest any hem incorporat algunes millores en el procés com, per exemple, el retorn de la urna presencial o que part dels 500.000€ es destinaran a projectes petits (no superiors a 18.000€) que siguin més fàcils d'executar i que es puguin veure realitzats abans.

    Publicat al Cap de Creus

Publicat el 02.02.2018