Ajuntament d'Argentona
  • L'entrada al Govern d'Argentona dels regidors d'ERC-Convergents esdevé novament un pas enrere en el que semblava que podia significar a Argentona l'entrada de la CUP al Govern. En el Ple d'investidura l'Alcalde presumia «...d'assumir la responsabilitat de liderar un govern amb el compromís de deixar-hi la pell...», «...donant veu als joves, dones i homes...», «...demanant a tothom que no siguem indiferents a les seves actuacions...».

    La Junta de Govern, màxim òrgan executiu pel que fa a la presa de decisions municipals, s'ha buidat de la presència de dones. Si alguna cosa de bo tenia la constitució d'aquella primera Junta de Govern sorgida del seu acord del Ple del 13 de juny és que hi havia dues tinents d'alcaldia femenines (Susana López i Aina Gó- mez) i tres tinents d'alcalde masculins (Casas, Puig i Saleta). Això, si més no, tenia la seva importància en el terreny simbòlic, ja que aquella presència femenina podia comportar noves sensibilitats, a més de suposar l'increment d'una dona més respecte la que hi havia en el govern anterior. Amb la configuració del nou executiu, com hem dit, la CUP ha eliminat les dues regidores i en el seu lloc hi ha posat dos regidors d'ERC-Convergents. Així doncs, l'actual Junta de Govern està integrada per cinc tinents d'alcalde, tot homes (primer tinent en Móra, en Casas, en Puig, en Saleta i en Martínez).

    Responent a la petició de la CUP de que «no siguem indiferents al que fan...» diem senzillament que han fet una mala passa amb aquest nou executiu pel que comporta de pèrdua de valors humans i també de pèrdua de qualitat democràtica. Recordem l'historial polític d'aquesta ERC, a l'hora de l'elaboració de les llistes electorals, i com els regidors Móra i Martinez, mitjançant intríngulis de dubtosa representativitat en el seu partit, passen ara a tenir un rellevant paper en l'actual executiu.

    Ben bé que s'ha de viure per veure!

    Publicat al Cap de Creus

Publicat el 28.02.2016