Ajuntament d'Argentona
L'Ajuntament d'Argentona va detectar el bacteri la setmana passada en una revisió rutinària
zona esportiva

El passat divendres 6 de setembre, en una de les revisions periòdiques que realitza l'Ajuntament d'Argentona, es va detectar la presència de legionel·la en el camp de futbol i el pavelló municipal. Per tal d'evitar qualsevol risc per als usuaris i usuàries, el consistori va tancar immediatament els vestidors i va realitzar un tractament de desinfecció intensiu a les instal·lacions afectades. Tal com marca el protocol de seguretat per garantir la salut i el benestar dels usuaris i usuàries, quinze dies després de la realització del tractament caldrà agafar noves mostres per verificar l'eliminació del focus de legionel·la. Els vestidors del pavelló i el camp de futbol restaran tancats mentre no es reverteixi la situació.

L'Ajuntament d'Argentona vol enviar un missatge de tranquil·litat a tots els usuaris i usuàries de les instal·lacions esportives. Recordem que, a mitjan juliol, després de la sequera i abans de la tornada a l'activitat, ja es va dur a terme un tractament de xoc en les instal·lacions. Ara, la presència d'aquest bacteri, s'ha detectat gràcies a les revisions periòdiques que es duen a terme per tal de mantenir les instal·lacions en bon estat. El consistori continuarà informant de l'evolució de la situació i les mesures que calgui adoptar.

 Què és la legionel·losi?

És una malaltia d'origen ambiental originada per un bacteri anomenat Legionel·la. No es transmet entre persones, sinó que es contrau en inhalar vapor d'aigua o aerosols amb gotes de 0,5 micres. Només aquestes gotes de major dimensió són on pot viure el bacteri.

Podeu trobar més informació a canalsalut.gencat.cat

Publicat el 12.09.2024