Ajuntament d'Argentona
La reiteració de casos d'abandonaments està generant un deute que compromet les finances municipals
cadells

Un cop més, l'Ajuntament d'Argentona s'ha hagut de fer càrrec d'un nombrós grup de gossos abandonats. En aquesta ocasió es tracta de catorze cadells de dos mesos d'edat i cinc gossos adults que haurien estat abandonats per les persones que ocupaven la casa on s'han trobat els animals.

La nova llei de benestar animal obliga els ajuntaments a fer-se càrrec de la cura i manutenció dels animals abandonats dins el seu terme municipal. Però l'administració local no està preparada, ni té els recursos per fer front a aquestes situacions sobrevingudes. Tampoc pot recórrer a la gossera pública comarcal (CAAD), amb seu a Argentona, perquè aquesta ja fa mesos que està saturada. Per això, el consistori s'ha vist obligat a contractar els serveis d'una empresa privada.

La reiteració de casos d'abandonaments i decomisos forçats fa que, a hores d'ara, l'Ajuntament d'Argentona acumuli un deute aproximat de 25.400 euros. L'alcaldessa d'Argentona, Montse Capdevila, assenyala que aquesta no és una despesa prevista i, per tant, comporta un perjudici seriós per a les finances municipals. És per això que Capdevila, fa una crida urgent a la ciutadania per trobar persones que vulguin acollir o adoptar.

Les persones interessades a acollir o adoptar algun animal poden adreçar-se a l'Oficina d'Atenció al Ciutadà (OAC) o a les dependències de la Policia Local d'Argentona.

 NOTÍCIES RELACIONADES

El CAAD saturat per gossos potencialment perillosos amb problemes de conducta 

Decomissen vint-i-sis gossos a un veí d'Argentona 

El CAAD Maresme fa una crida urgent a l'adopció i l'acollida d'animals

Publicat el 13.08.2024