Ajuntament d'Argentona
Ajuntament d'Argentona / SERVEIS / Educació / Programa de diversificació curricular

Els programes de diversificació curricular (PDC) s'adrecen als alumnes de 3r i 4t d'ESO i tenen com a finalitat afavorir que els alumnes que ho requereixin puguin assolir els objectius i les competències clau de l'etapa, mitjançant una organització de continguts i matèries del currículum diferent de la que s'estableix amb caràcter general, i amb una metodologia específica i personalitzada. Es tracta, doncs, d'un suport addicional per a millorar l'èxit escolar en el marc de les mesures per a la inclusió del Departament d'Educació.

L'Ajuntament d'Argentona manté una col·laboració estable amb l'Institut d'Argentona, a través d'un conveni amb la Generalitat de Catalunya, per al desenvolupament del Projecte Singular del PDC per a l'alumnat de 4t d'ESO. En aquesta modalitat, l'alumne que realitza el programa cursa una part o la totalitat de l'àmbit pràctic amb activitats externes al centre (com a màxim el 40% de l'horari lectiu).

S'hi adreça la dedicació específica d'un/a educador/a social municipal per a l'establiment de les col·laboracions amb les diverses empreses i organitzacions locals que acullen les pràctiques dels alumnes, així com per a una funció de tutoria conjunta amb el/a tutor/a de l'Institut i de docent en Habilitats socials i Estades a empreses.

L'adaptació curricular que es proposa a tot l'alumnat del Projecte Singular és molt significativa i té una clara orientació cap a entorns de formació professionalitzadora.

Més informació: