Ajuntament d'Argentona
Argentona ha tornat a ser l'epicentre de la cerÓmica a Catalunya
Argilla 2024

Aquest cap de setmana, Argentona ha tornat a ser l'epicentre de la cerÓmica a Catalunya amb la celebraciˇ de l'ArgillÓ Argentona 2024, superant totes les expectatives amb una estimaciˇ de 23.000 visitants. El paÝs convidat d'aquesta ediciˇ ha estat la Rep˙blica Txeca. Entre els artistes txecs presents, Eva Roučka ha destacat amb la seva exposiciˇ al Museu del CÓntir, una sessiˇ de CinerÓmica i demostracions tŔcniques a la plaša de l'EsglÚsia. A mÚs, sis artistes txecs han vingut expressament a Argentona per vendre les seves obres en aquest espai. 

Les visites guiades al Museu del CÓntir han arribat als 250 participants i s'han venut 380 cÓntirs de Mariscal. Tanmateix les xifres provisionals d'assistŔncia a les exposicions sˇn molt positives:  1.800 visitants a "OrÝgens" de Pep Gˇmez, al JardÝ de la Casa Puig i Cadafalch; 1.500 a "Records de la Xina" d'Eva Roucka, al Museu del CÓntir; i 650 a "Llum i foscor" de Nuri Negre al Salˇ de Pedra.

A mÚs, l'ArgillÓ s'ha estrenat com a Festival ampliant l'oferta cultural amb el show "Fang" de la companyia Animal Religion a La Sala d'Argentona i l'estrena de "Mind the hiatus" de la companyia FemFoc a Can Doro.

A banda, l'espai firal-mercat de la cerÓmica ha comptat amb 63 expositors: 32 catalans, 12 de la resta d'Espanya i 19 d'altres pa´sos.  Els tallers han estat un altre punt fort del festival: en els de torn hi ha participat 300 infants, mentre que els tallers de rak˙ han comptat amb 23 assistents, oferint a tothom l'oportunitat d'experimentar de primera mÓ l'art de la cerÓmica.

En el Festival tambÚ hem gaudit dels aparadors cerÓmics amb obres de Josep Saleta (al casal d'avis), dels alumnes del taller de Marina VellvÚ (Biblioteca) i de Cristina MÓrquez (Sindicat). 

Amb aquesta ediciˇ, l'ArgillÓ Argentona 2024 es consolida com una cita imprescindible per als amants de la cerÓmica, oferint una plataforma per a la creativitat i la tradiciˇ, i convertint Argentona en un referent cultural i artÝstic durant el cap de setmana.

Publicat el 08.07.2024