Ajuntament d'Argentona
El meteoròleg del Consell Comarcal del Maresme, Quim Serra, preveu un estiu amb més pluges de les habituals
Com serà l'estiu al Maresme

Estem a poques hores abans de deixar enrere una primavera plujosa i que ha complert totes les expectatives que pronosticaven els mapes meteorològics. L'estiu d'aquest 2024 demana pas a partir d'aquest dijous, 20 de juny, a les 22.51h i que s'allargarà fins al 22 de setembre (durarà 93 dies i 16 hores), dia que començarà l'equinocci de tardor.

El meteoròleg del Consell Comarcal del Maresme, Quim Serra, ha explicat al programa TikTak de Ràdio Argentona que aquesta primavera, entre el març i el maig, han caigut uns 178 litres per metre quadrat, lleugerament per sobre dels 157 de mitjana a la comarca. Serra destaca el mes de març com a més plujós, ja que van caure 92 litres dels 51 de mitjana, gairebé el doble. Pel que fa a temperatures, seguim amb valors que situen el termòmetre per sobre de la mitjana. Destaca un febrer "especialment calorós" amb 2,6 graus per sobre del que és habitual.

Avui arribarà l'estiu i segons explica Quim Serra, "sembla que la primera quinzena de juliol sigui bastant seca, però després es preveuen precipitacions per sobre de la mitjana, especialment cap al Pirineu i el pre-Pirineu, i això és una molt bona notícia perquè disminuiria molt el risc d'incendis forestals". A l'agost també es preveu una "precipitació per sobre del que tocaria" i el setembre seria molt similar al juliol. 

Amb relació a la revetlla de Sant Joan, i a falta de consultar alguns models per acabar de concretar-ho, el meteoròleg avança que "és possible que tornin els ruixats, però més irregulars. No ho podem descartar"

Publicat el 20.06.2024