Ajuntament d'Argentona
L'Hospital assegura que treballa per mantenir el servei, però altres fonts asseguren que tancarà dilluns
hospital mataro

La planta d'hospitalització de pediatria de l'Hospital de Mataró podria tancar entre avui i dilluns. Tot i que s'atendrien les urgències amb serveis mínims, els ingressos es derivarien a l'hospital de Can Ruti. Segons fonts consultades per Ràdio Argentona, no hi ha prou pediatres per atendre els infants hospitalitzats. A més, aquesta manca de professionals tampoc es pot cobrir amb metges de guàrdia perquè no hi ha prou personal.

Els problemes entre els professionals i la direcció mèdica de l'Hospital i recursos humans han acabat tensant la situació fins a arribar a aquest punt. Segons aquestes mateixes fonts, l'Hospital ha trigat a reaccionar i ha convocat tres places de pediatria aquesta mateixa setmana, però aquesta convocatòria arriba massa tard.

Ràdio Argentona també s'ha posat en contacte amb l'Hospital de Mataró. Asseguren que la manca de pediatres és una problemàtica que afecta a tot Catalunya, però admeten que l'Hospital de Mataró està vivint una 'situació extrema' que esperen solucionar aviat amb les places que han convocat aquesta setmana.

Per altra banda, la portaveu del centre assegura que s'està treballant per mantenir l'activitat i agraeixen l'esforç que estan fent els professionals. Ara mateix hi ha set infants ingressats i vuit nou-nats amb les seves mares. Tots ells estan essent atesos amb normalitat.

Publicat el 13.06.2024