Ajuntament d'Argentona
La peça rep el premi del Jurat al millor llargmetratge de la secció 'Cinema Cocina'
El Racó d'en Binu
Fotograma del documental "Binu, història de dues estrelles"

El llargmetratge documental 'Binu, història de dues estrelles' ha estat guardonat amb el premi del Jurat al millor llargmetratge de la secció 'Cinema Cocina' en el Festival de Cinema de Màlaga. El veredicte va ser anunciat en un acte celebrat ahir al vespre.

La peça, dirigida per Guillem Cabra i Mar Clapés, transporta els espectadors a la vida de les ànimes del mític i històric restaurant d'Argentona 'El Racó d'en Binu': el xef, Francesc Fortí, i la cap de sala, Francina Surinyac. Aquest binomi professional s'ha convertit en el cor d'un establiment que no sols serveix plats, sinó també històries culinàries.

Guillem Cabra, en una entrevista concedida a l'Agència Catalana de Notícies (ACN), ha destacat que el film barreja amb habilitat diverses emocions i elements narratius, des de l'amor i la passió fins a la traïció, culminant amb un desenllaç que descriu com "feliç". Segons el director, "Binu, història de dues estrelles" està impregnat d'un estil particular que combina la comicitat amb pinzellades d'humor i a una pàtina de melodrama.

Publicat el 08.03.2024