Ajuntament d'Argentona
L'alcaldessa ha dictat un decret pel qual ordena el tancament de les fonts públiques i les dutxes dels equipaments esportius i educatius.

L'alcaldessa d'Argentona, Montse Capdevila, ha emès un ban on informa els ciutadans de diverses restriccions que es produiran a partir de la setmana vinent, a causa de la greu situació de sequera que patim. Des de dilluns 15 de gener, es tancaran les fonts públiques i les dutxes dels equipaments esportius i educatius.

Aquestes mesures es prenen després que l'Ajuntament d'Argentona hagi rebut una sanció de l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA) de 9.477 euros per fer un mal ús de l'aigua potable, ja que el municipi fa mesos que sobrepassa el límit del seu consum, que actualment es troba en 210l/m3 per habitant i dia. A més, aquesta sanció podria augmentar si l'ACA decreta la fase d'emergència i rebaixa aquest límit. Aquesta decisió la podria prendre en els pròxims dies, ja que aquesta setmana les reserves d'aigua han baixat fins al 16%. Les dades actualitzades de l'estat de les reserves es poden consultar a sequera.gencat.cat.

 Nova ordenança municipal 
D'altra banda, és previst que el ple que se celebrarà dilluns 29 de gener, aprovi una nova ordenança municipal que regularà l'abastament d'aigua potable i usos de l'aigua en la situació de sequera. Aquesta nova normativa comportarà, entre altres, que l'Ajuntament pugui sancionar aquells veïns i veïnes que sobrepassin el límit de consum d'aigua.

L'Ajuntament d'Argentona fa setmanes que treballa per reduir el consum d'aigua al municipi. A banda de les campanyes de sensibilització, Aigües Argentona va baixar la pressió de l'aigua en diversos punts del municipi, una acció que es realitza en moments determinats per tal d'afectar el mínim possible els abonats. A més, la neteja de carrers s'està duent a terme amb aigua freàtica i, en breu, el consistori, conjuntament amb la companyia d'aigües, començarà a treballar en les fuites i el frau.

El consistori demana comprensió i col·laboració a tota la població davant la greu situació de sequera.

Podeu consultar el decret d'alcaldia.

Publicat el 11.01.2024