Ajuntament d'Argentona
Sant Julià 2024. Argentona del 12 al 14 de gener
banner

     Tast de capgrossos  A les 18 h a la plaça Montserrat

Vine a provar de portar un capgròs i assaja amb nosaltres per sortir en cercavila. Si teniu algun capgròs o gegantó a casa el podeu portar per assajar.

Ho organitza: Colla de Geganters i Grallers d'Argentona

 Inauguració de l'exposició de pintura dels germans SantilariA les 18.30 h al Museu del Càntir

La mostra de Josep Santilari i Pere Santilari, que es presenta al Museu del Càntir amb motiu de la Festa Major d'Hivern, ha estat organitzada i comissariada per Mònica Ramon, de la galeria Artur Ramon ART de Barcelona. 

És una exposició d'obres en petit format, natures mortes realitzades amb una tècnica única d'habilitat i precisió extremes, que sovint es confonen amb fotografies.

Exposició fins al 25 de febrer de 2024:

  • De dimarts a divendres de 10 a 14 h i de 16 a 20 h
  • Dissabtes d'11 a 14 h i de 17 a 20 h
  • Diumenges i festius d'11 a 14 h

 

Ho organitza: Museu del Càntir d'Argentona

 Conferència “Fotografia estenopeica i solarigrafia” Inauguració de l'exposició “Llum a través d'un forat”A les 19.30 h al Saló de Pedra  

Mostra de fotografies fetes amb càmeres estenopeiques, una caixa tancada i un petit forat pel qual entra una mínima quantitat de llum.

La solarigrafia és una modalitat especialitzada de fotografia sense lent que registra el sol mentre es mou, en exposicions molt llargues de fins a un any, i que dona com a resultat noves percepcions del món que ens envolta.

Prèviament es durà a terme una conferència a càrrec de Jesús Joglar, doctor en química orgànica i aficionat a la fotografia analògica des dels quinze anys.

Exposició fins al 28 de gener:

  • Divendres, de 18 a 20 h
  • Dissabte, de 18 a 20 h
  • Diumenge, d'11 a 13 h.


Ho organitza: Centre d'Estudis Argentonins Jaume Clavell.

 Poèmes, de Claire DucreuxPassis divendres a les 20 h, dissabte a les 19 h, i diumenge a les 17 i 19 h, al cinema del Centre Parroquial d'Argentona

La Rose és ballarina. Una ruptura amorosa la porta a dubtar de si mateixa com mai li havia passat abans. En Jacques és un escultor que poques vegades mostra la seva obra. La trobada de tots dos durant un festival de teatre de carrer transformarà de manera ínfima i infinita la seva manera de veure la vida. 

Venda d'entrades directament al cinema del Centre Parroquial abans de cada sessió.

Ho organitza Centre Parroquial d'Argentona.

 Autoficció, de Pep Plaza A les 20.30 h a La Sala d'Argentona

Espectacle autobiogràfic, o no del tot, amb els seus personatges reals i de ficció, que fa un repàs d'anècdotes autèntiques i també inventades. Hi ha música en directe amb en Pep a la guitarra.

Molt de bon humor, rialles assegurades i animació per a tots els públics.

L'espectacle és a benefici de l'Associació Parkinson Maresme, entitat que dona suport a les persones afectades de malaltia de Parkinson de la comarca del Maresme. 

Entrades 10 € i més informació ticketara i a parkinsonmaresme.com

Ho organitza: Associació Parkinson Maresme.

 Garrivern amb Anna Murillo, GroundKids, 304 i DJ Aksis A les 22.30 h al Pavelló Esportiu  

Concerts amb Anna Murillo, GroundKids i el rap dels mataronins 304. Acabarem de cremar la nit amb l'argentoní DJ Aksis, una de les revelacions de la temporada a la sala Clap. 

Hi haurà servei de bar.

Ho organitza: Garrinada


Activitats permanents

Fira-mercat d'Artesania i Alimentació Dissabte i diumenge a plaça Nova i plaça de Vendre, de 10 a 14.30 i de 17 a 20.30 h.
artesans

Venda de productes artesanals i de proximitat, que enguany també hi serà a la plaça de Vendre, i que dissabte comptarà, al carrer Gran, amb una demostració d'oficis artesans.

Ho organitza: Servei Municipal de Promoció Econòmica (SEMPRE) de l'Ajuntament d'Argentona

 Grup Tercer Món. Productes de Comerç JustDissabte 13 i diumenge 14, de 10 a 13.30 h a la plaça Nova

Mostra i divulgació dels productes de comerç just. Tast de xocolata desfeta de comerç just el diumenge 14 a la tarda, i tast de cafè de comerç just el diumenge 15 al matí.

Ho organitza: Fundació Grup Tercer Món

 



Consells de seguretat i recomanacions per als actes de foc

Participants

  • Protegiu-vos el cos amb roba de cotó, preferiblement vella, amb mànigues i pantalons llargs.
  • Porteu un barret que us cobreixi tot el cap i tapeu-vos el clatell amb un mocador de cotó.
  • Calceu adequadament (calçat esportiu, de muntanya, etc.) i protegiu-vos els ulls.
  • No demaneu aigua als veïns, feu sempre cas al servei d'ordre de l'organització i no obstruïu mai ni diables ni portadors.
  • No recolliu ni manipuleu les restes d'artificis que no s'hagin cremat. Si en trobeu algun, aviseu la Policia Local o l'Organització.
  • Abans de l'inici del recorregut del correfoc, informeu-vos sobre les vies d'evacuació i els punts d'assistència sanitària.
  • Respecteu la distància de seguretat, situeu-vos darrere de les tanques que delimiten l'espai i ateneu les instruccions de Protecció Civil.
  • En cas d'accident, mantingueu la calma, faciliteu l'accés dels serveis mèdics i seguiu-ne les instruccions.
  • Quan finalitzi l'espectacle pirotècnic, desallotgeu el lloc ordenadament.

Veïns i públic

  • Retireu els vehicles i els obstacles (testos, bosses, taules i cadires, etc.) del recorregut, recolliu la roba estesa i plegueu els tendals.
  • Tanqueu portes i balcons i, si cal, protegiu els vidres de finestres i aparadors amb cartrons –no amb paper–. Cal protegir, a banda de portes, persianes i vidres de finestres o aparadors, qualsevol altre element de la façana (com per exemple reixes d'evacuació) per on puguin entrar espurnes.
  • És molt important que no llanceu aigua als participants (l'aigua pot produir relliscades i pot provocar que la pólvora, si es mulla, exploti a deshora).
  • No recolliu ni manipuleu les restes d'artificis que no s'hagin cremat. Si en trobeu algun, aviseu la Policia Local o l'Organització.
  • L'Ajuntament d'Argentona posa a disposició de comerços i veïns/es, del llarg del recorregut del correfoc, cartró per protegir vidres, rètols i altres elements susceptibles de patir desperfectes a causa del foc: Podeu recollir-lo de manera gratuïta a l'Ajuntament d'Argentona divendres 12 de gener de 9 a 14 h (àrea de Cultura i Festes) o bé la colla de Diables d'Argentona també en disposarà per repartir el dissabte 14, de 17 a 19 h a la plaça de Vendre.
Divendres
12
gener
2024
19h
Lloc Saló de Pedra
Adreça C. Gran, 61
Hora 19 h
Tipus d'acte Exposició, Festa