Ajuntament d'Argentona
Els infants podran donar les seves cartes en un acte que marcarà l'inici de les celebracions nadalenques
Montse Cervantes i Carles Ligos: el nadal a Argentona

Amb l'esperança i l'alegria que caracteritzen les festes nadalenques, els missatgers reials arribaran a Argentona per iniciar oficialment les tradicionals celebracions que culminaran amb la gran cavalcada i Nit de Reis. Aquest esdeveniment anual és una tradició estimada que captiva petits i grans, omplint els carrers amb una ambientació màgica.

Els missatgers reials són els emissaris personals de Melcior, Gaspar i Baltasar i faran parada a Argentona del 27 al 30 de desembre a La Sala. La regidora de Festes Populars Montse Cervantes i el tècnic de festes Carles Ligos han explicat a Ràdio Argentona que les més de tres mil invitacions es van exhaurir en poques hores, tant les que es podien recollir presencial com telemàticament. Malgrat això, demanen a aquelles persones amb invitació i que finalment no puguin accedir-hi, les alliberi a través d'un formulari disponible al web municipal.

La regidoria de festes també convida als veïns i veïnes a celebrar el Cap d'Any amb una proposta que arrencarà minuts abans de la mitjanit, des de la plaça de l'església, amb la repicada manual de campanes a càrrec del col·lectiu de campaners i campaneres d'Argentona. Un cop sonin les dotze campanades, i amb l'inici d'any nou, la festa continuarà a la Plaça Nova on hi haurà instal·lada una carpa amb música de ball.

Finalment, la Cavalcada dels Reis tindrà lloc el 5 de gener a partir de les sis de la tarda, amb sortida a la zona nord Argentona i arribada a la plaça Nova. El recorregut començarà a Sant Sebastià per continuar pel carrer Gran, plaça Nova, carrer Jacint Verdaguer, avinguda Nostra Senyora de Montserrat, carretera de Vilassar, avinguda Puig i Cadafalch i plaça Nova. Un cop allà, des del balcó de La Sala, l'alcaldessa Montse Capdevila cedirà la clau de la Vila a Ses Majestats els Reis Mags perquè puguin accedir a totes les cases del municipi.

Publicat el 22.12.2023