Ajuntament d'Argentona

Programa en pdf

CORREFOC DE CARNESTOLTESA les 22 h, des de l'Ajuntament i fins a la plaça Nova Correfoc

Els Diables d'Argentona realitzaran el correfoc de Carnestoltes, acte que fa més de 30 anys va veure néixer la colla de foc de la vila.

A càrrec dels Diables d'Argentona

Avís: l'Ajuntament posa a disposició de comerços i veïns/es del recorregut per on passa el correfoc, cartó per protegir vidres, rètols i similars. Es podrà passar a recollir per l'Ajuntament (Àrea de Cultura i Festes) del 15 al 17 de febrer de 9 a 14 h, i dijous 16 també de 16 a 19 h.

Atenció: Aquest acte anirà precedit per l'enlairament de 3 coets d'avís (10 i 5 minuts abans i al moment de començar).

En acabar el correfoc, des de la plaça Nova
Anada cap al Pregó de Carnestoltes al Saló de Pedra.

PREGÓ DE CARNESTOLTESA les 23 h (aprox.), al Saló de Pedra Prego

El pregó còmic més esperat de l'any, que fa un repàs satíric de l'actualitat més propera. Entrada gratuïta, aforament limitat. 

Col·labora: Comissió de Carnestoltes

BALL DE CARNESTOLTES AMB AKSISAmb aquest DJ argentoní ballarem sense parar amb les seves mescles de les cançons urbanes del moment i cançons de gènere Electrònic. Promet una sessió que tant gent jove com no tan jove podran gaudir sense parar. aksis
Entrada gratuïta, aforament limitat.

Col·labora: Comissió de Carnestoltes

CONCURS DE DISFRESSES A la mitja part del ball disfresses_b

Tothom qui ho vulgui pot participar en un divertit concurs de disfresses, tant en categoria individual com en la de comparsa! Hi haurà premi de 75 euros per a la millor disfressa individual i un de 150 euros a la millor comparsa (mínim dues persones). Consulta les bases del concurs al següent enllaç

Col·labora: Comissió de Carnestoltes


Consells i recomanacions per als actes de foc

foc_banda

Participants  

  • Protegiu-vos el cos amb roba de cotó, preferiblement vella, amb mànigues i pantalons llargs.
  • Porteu un barret que us cobreixi tot el cap i tapeu-vos el clatell amb un mocador de cotó.
  • Calceu adequadament (calçat esportiu, de muntanya, etc.) i protegiu-vos els ulls.
  • No demaneu aigua als veïns, feu sempre cas al servei d'ordre de l'organització i no obstruïu mai ni diables ni portadors.
  • No recolliu ni manipuleu les restes d'artificis que no s'hagin cremat. De trobar-ne algun, aviseu la Policia Local o l'organització.
  • Abans de l'inici del recorregut del correfoc, informeu-vos sobre les vies d'evacuació i els punts d'assistència sanitària.
  • Respecteu la distància de seguretat, col·loqueu-vos darrere de les tanques que delimiten l'espai i atengueu les instruccions de Protecció Civil.
  • En cas d'accident, mantingueu la calma, faciliteu l'accés de les assistències sanitàries i seguiu les seves instruccions.
  • Quan finalitzi l'espectacle pirotècnic, desallotgeu el lloc ordenadament.

Veïns i públic

  • Retireu els vehicles i els obstacles (testos, bosses, taules i cadires, etc.) del recorregut, recolliu la roba estesa i plegueu els tendals.
  • Traieu la brossa de la fracció que pertoqui al carrer un cop hagi passat el correfoc, fer-ho abans podria provocar entrebancades a participants i públic o fins i tot encendre's.
  • Tanqueu totes les portes i balcons, i si cal, protegiu els vidres de finestres i aparadors amb cartons, no amb paper.
  • És molt important que no llanceu aigua als participants (l'aigua pot produir relliscades i pot provocar que la pólvora, si es mulla, exploti a deshora).
  • No recolliu ni manipuleu les restes d'artificis que no s'hagin cremat. De trobar-ne algun, aviseu a la Policia Local o l'organització. 
  • No estigueu com a públic de l'acte de foc amb cotxets, patinets ni altres elements que puguin entorpir el pas dels participants a l'acte.

foc_banda

Divendres
17
febrer
2023
22h
Lloc Carrers de la Vila i Saló de Pedra
Hora 22 h
Organitza Ajuntament d'Argentona
Preu Gratuït
Tipus d'acte Festa, Música