Ajuntament d'Argentona
╔s un llibre-disc recopilatori de jocs populars catalans on podem trobar un dibuix de cadascun d'ells acompanyats del seu so.
sonos ludum

L'aixecada de cÓntirs forma part d'un llibre-disc anomenat Sonos Ludum, una recopilaciˇ de jocs populars catalans. Hi trobem un dibuix a carbˇ de jocs tan tradicionals com les bitlles, el d˛mino o el futbolÝ, o activitats com l'aixecada de cÓntirs, acompanyats d'un codi QR on podem sentir el so que es desprŔn de cada joc. VÝctor Baroja, president de la companyia de jocs l'An˛nima i de la Federaciˇ Catalana de Jocs Tradicionals, i Carlos Jorge, tŔcnic de so i coautor del llibre, han detallat al programa Tik-Tak, que en el cas de l'aixecada, es pot sentir l'ambient que envolta l'activitat, mentre que en altres casos el so que acompanya el joc Ús, per exemple, el xoc de la bola amb els jugadors del futbolÝ o les fitxes de d˛mino que topen amb el taulell. Els impulsors d'aquesta iniciativa han recorregut el paÝs, gravadora en mÓ per enregistrar-ho. Trobareu Sonos Ludum a Verkami.

Entrevista a VÝctor Baroja, president de l'An˛nima i de la Federaciˇ Catalana de Jocs Tradicionals, i Carlos Jorge, tŔcnic de so i coautor del llibre:

Publicat el 18.01.2023