Ajuntament d'Argentona
Preocupa especialment la bronquiolitis, que arriba a mÓxims hist˛rics.
hospital_matarˇ

Incrementen considerablement les infeccions respirat˛ries i es comencen a tensar, sobretot, les Órees de pediatria dels hospitals. El passat cap de setmana, a l'Hospital de Matarˇ es van visitar 95 infants al dia, quan la mitjana Ús de 60. La Grip, la Covid i la bronquiolitis aguda sˇn les malalties mÚs predominants. Preocupa, especialment, aquesta ˙ltima, la bronquiolitis, que ja ha arribat a mÓxims hist˛rics. A mÚs, afecta menors de dos anys i pot ser especialment greu en infants de menys de sis mesos. Es produeix quan els bronquÝols s'infecten amb un virus, majoritÓriament el VSR.

El cap de pediatria de l'Hospital de Matarˇ, Eduard Lobera, explica que primer es manifesta com un constipat, posteriorment apareix la tos i en fases mÚs agudes els infants deixen de menjar, vomiten i tenen dificultats respirat˛ries. Lobera admet que no hi ha un tractament efectiu i que cal evitar el contagi amb mesures de prevenciˇ semblants a les de la Covid: rentat de mans amb freqŘŔncia, ventilaciˇ dels espais, evitar el contacte amb altres infants amb sÝmptomes i evitar tambÚ llocs tancats i molt concorreguts. El cap de pediatria de l'Hospital de Matarˇ recomana acudir al CAP en cas de constipat i visitar les urgŔncies hospitalÓries nomÚs en casos greus.

Clara Prats, investigadora de biologia computacional de la UPC, Clara Prats, ha dit a TV3 que es preveu que el pic de bronquiolitis arribarÓ la setmana vinent.

Publicat el 23.11.2022