Ajuntament d'Argentona

A partir del 5 de setembre es reforçarà la gestió d'envasos amb un segon dia de recollida setmanal d'aquesta fracció. Alguns dies es modifica també la fracció de residus que cal deixar a la porta de casa

A partir del 5 de setembre s'introduirà una ampliació en la freqüència de recollida dels residus porta a porta als veïnats de Les Ginesteres, Can Cabot, Can Raimí i Can Ribosa, incorporant un segon dia setmanal de recollida dels envasos. Aquesta modificació suposarà també un lleuger canvi en el calendari de recollida actual.

Una vegada s'ha actualitzat el contracte de gestió i tractament dels residus municipals, l'Ajuntament d'Argentona ha pogut atendre aquest canvi per tal de reforçar el model i oferir una major facilitat i comoditat als veïns i veïnes en la gestió del porta a porta i la separació dels residus als seus domicilis.

Es recorda que, per tal de poder dur a terme una recollida porta a porta més eficient, cal que els veïns de les urbanitzacions deixin la brossa al carrer entre les 7 i les 9 del matí, i s'eviti deixar-la al carrer amb excessiva antelació a aquesta franja horària, per tal de reduir el risc d'incidències, així com taques i males olors, entre d'altres. També que la fracció d'orgànica es dipositi dins del cubell marró, i el rebuig a la bossa taxada corresponent - dins la bossa vermella i que és d'ús obligatori-.

El futur calendari de recollida serà el següent:

Els dilluns i dimecres canviarà el tipus de fracció que es recollirà: el dilluns serà rebuig en lloc d'envasos, i els dimecres passarà a recollir-se els envasos, en lloc del rebuig. I la gran novetat és que s'amplia el calendari amb una nova recollida d'envasos que es farà els diumenges.


• Dilluns Rebuig
• Dimarts Orgànica
• Dimecres Envasos
• Dijous Orgànica
• Divendres Paper/cartró
• Dissabte Orgànica
• Diumenge Envasos

Tots els dies bolquers

En les properes setmanes, l'Ajuntament distribuirà un díptic informatiu i un nou imant de nevera, per tal que els veïns i veïnes de les urbanitzacions coneguin amb més detall el nou calendari i puguin adaptar-se a aquesta ampliació del servei. Podeu consultar més informació aquí

 Porta a Porta urbanitzacions 

 Porta a porta a Argentona

A principis del 2017 Argentona estenia a tot el municipi un únic sistema de gestió dels residus, amb  la implantació del model porta a porta a les urbanitzacions de la zona oest del municipi - Les Ginesteres, Can Cabot, Can Raimí i Can Ribosa. L'any 2018 es va ampliar de dos a tres els dies a la setmana de recollida de la fracció d'orgànica en aquests veïnats.

ampliació del porta a porta i el pagament per generació

Argentona és el municipi de Catalunya de més de 10.000 habitants que més i millor recicla. En el darrer informe de l'Agència de Residus de Catalunya (ARC) el municipi assoleix el 88,15 % de recollida selectiva. Els bons resultats al municipi s'expliquen amb una ferma aposta per la recollida porta a porta (PaP) i el Pagament per Generació, PxG (bosses taxades) des de fa força anys i que va experimentar una empenta decisiva en l'anterior mandat.

El model, que fins llavors estava implantat al centre urbà - i que cobria aproximadament un 75% de la població - , es va estendre en el darrer trimestre del 2016 al barri del Cros i es va completar a principis del 2017 als veïnats de Les Ginesteres, Can Cabot, Can Raimí i Can Ribosa, fins a gairebé completar el 100% del municipi. Aquesta ampliació del model porta a porta va permetre a Argentona augmentar en més de vint punts els resultats de la recollida selectiva ja l'any 2017, que va ser del 86,3%, i millorar-ho al 2018 en un 1,3% més.

Cal destacar també l'augment de la recollida selectiva registrada a la deixalleria municipal, un resultat que reforça les mesures impulsades als darrers anys, com el trasllat de l'àrea d'emergència a les instal•lacions de la deixalleria, o l'ampliació horària del servei.

aposta per la recollida selectiva

Argentona va iniciar l'aposta pel model de gestió de residus porta a porta (PaP) al centre del municipi el juny de l'any 2004 amb les fraccions d'orgànica i rebuig. A finals del 2008 es va ampliar amb els envasos i el paper i cartró, i al 2010 va ser pionera en l'aplicació del pagament per generació (PxG)- coneguda com taxa justa -, que fomentava una contenció en la generació de rebuig.

La combinació d'aquests sistemes (PaP+PxG) s'ha demostrat com el més eficaç i el que permet obtenir millors resultats en la recollida selectiva. Amb tot, des de l'Ajuntament d'Argentona es vol continuar treballant en la sensibilització i conscienciació ciutadana per la sostenibilitat i el foment de polítiques per a una millor gestió i la reducció dels residus que generem.

L'Ajuntament d'Argentona continua apostant pel model més sostenible i eficaç de gestió dels residus i vol felicitar sincerament les veïnes i veïns per la imprescindible col·laboració i contribució en aquests resultats, alhora que continua insistint en la necessitat de mantenir una constància, sensibilització i respecte pel nostre entorn.

Podeu consultar les dades de l'Agència de Residus de Catalunya al següent enllaç:

Estadístiques recollida selectiva

Publicat el 22.07.2022