Ajuntament d'Argentona
El govern emet un comunicat rebutjant la tragèdia de Meilla i penja una bandera negra en senyal de dol
tanca_melilla

Condemna rotunda del govern d'Argentona davant la massacre que es va produir la matinada de divendres a Melilla. Entre cinc-centes i dues mil persones van provar de passar la tanca de Melilla i van ser brutalment agredides per la policia marroquina. El resultat, una trentena de persones mortes, segons les autoritats marroquines, prop de quaranta, segons les ONG que treballen sobre el terreny.

En un comunicat, el govern d'Argentona denuncia la “brutalitat policial”, el “racisme institucional” i les “polítiques migratòries inhumanes”. El comunicat assegura que “No podem mirar cap a una altra banda” i critica amb duresa la reacció del president espanyol, Pedro Sánchez, de qui considera que respon amb “connivència absoluta” i l'acusa de demostrar que “li importen més els interessos del Marroc que no pas les vides humanes”.

El comunicat es tanca amb el condol a les famílies i l'anunci de penjar una bandera negra al balco del consistori en senyal de solidaritat tot admetent que “tan sols és un símbol, però és una responsabilitat col·lectiva fer pressió (des d'ajuntaments, des de la societat civil organitzada, des de tot arreu) perquè aquests fets no es tornin a repetir i les vides migrades tinguin el respecte que es mereixen, el de vida humana.”

Publicat el 27.06.2022