Ajuntament d'Argentona
La flama del Canigó arribarà a les 18 h al barri del Cros, on tothom es podrà afegir a la comitiva per portar-la fins a Can Doro.
Ciclista Flama del Canigó

Fotografia d'Arxiu dels Burriac Runners

La flama del Canigó ja és a punt d'arribar a Argentona. Ahir a les 22 h una comitiva del Grup de Muntanya d'Argentona va arribar al cim del Canigó i a les dotze de la nit va participar a la cerimònia de regeneració de la flama.  Un dels integrants, Xavi Zamora, ha explicat al programa A Mig Matí, que "tal com anàvem pujant els núvols anaven marxant i hem pogut gaudir d'una nit estrellada i preciosa". Zamora ha detallat que, durant tot l'any, la flama es guarda al castell de Perpinyà, des d'on puja al cim del Canigó cada 23 de juny. A mitjanit, representants de molts pobles de Catalunya agafen la flama per, al dia següent, repartir-la per tot el territori.

A primera hora d'aquest matí, alguns argentonins i argentonines han començat el descens amb bicicleta i està previst que arribin a les 18 h a la Plaça Blas Infante del barri de Sant Miquel del Cros. Zamora ha fet una crida als argentonins i argentonines que s'hi vulguin acostar per acompanyar la comitiva fins al centre de la vila, ja sigui amb bicicleta o corrent. La Policia Local tallarà la carretera del Cros fins a la Plaça de les Palmeres perquè a les 18.45 h la flama arribi a la Plaça Nova, on els esperaran els Tabalers dels Diables. Tota la comitiva es dirigirà a Can Doro on es farà la lectura del manifest. A les 21 h serà el torn del sopar popular de carmanyola i la foguera de Can Doro s'encendrà a les 22.30 h. Allà es cremarà un armari com a símbol de la destrucció dels perjudicis i el foment de les persones lliures, un acte emmarcat en el Dia Internacional pels Drets del col·lectiu LGTBI+. El DJ Manel punxarà a la Plaça de Vendre des de les 23 h.

Entrevista a Xavi Zamora, membre de l'expedició:

Publicat el 23.06.2022