Ajuntament d'Argentona

Un any més, el Grup de Muntanya d'Argentona portarà la flama des del Canigó que encendrà la foguera de Sant Joan d'Argentona.

El foc de la Flama del Canigó resta al Museu de la Casa Pairal de Perpinyà durant tot l'any, fins que cada 22 de juny es pren la Flama i es puja fins al Canigó.

La matinada del 22 al 23 de juny la Flama del Canigó es renova al cim d'aquesta muntanya del Pirineu català i centenars de voluntaris i equips de foc la distribueixen arreu dels Països Catalans seguint diverses rutes per tal d'encendre les fogueres de la nit de Sant Joan.

Així comença, any rere any, la celebració d'una festa ancestral vinculada al solstici d'estiu que és també un símbol de germanor entre els territoris de parla catalana.

Un any més, el Grup de Muntanya d\'Argentona serà l'equip de foc que portarà la flama des del Canigó que encendrà la foguera de Sant Joan d'Argentona.

A les 18:00 arribaran a la Plaça Blas Infante, al barri del Cros, on us esperen a tots per tal de portar plegats la flama. Pots venir en bici o caminant.

A les 18:45 a la plaça nova els Tabals dels Diables acompanyaran la comitiva fins a Can Doro on es deixarà la flama per encendre la foguera de Sant Joan.

Dijous
23
juny
2022
18h
Lloc Plaça Blas Infantes - Plaça Nova - Can Doro
Hora 18 h
Organitza Grup de Muntanya d'Argentona
Tipus d'acte Esports, Festa, Infantils