Ajuntament d'Argentona
Demà es porta a terme un taller de suport vital bàsic al Casal de la Gent Gran
Joan Batlle i Joan Maria Pasqual

A Europa, diàriament  350.000  persones pateixen una mort sobtada. A Catalunya suposa una mort sobtada cada dues hores i mitja, és a dir, a la vora de 10 morts cada dia. El  80% d'elles són fora dels centres hospitalaris i sovint tenen lloc amb un familiar o un amic al costat.

La supervivència d'aquestes persones depèn de dos grans pilars: la realització precoç de maniobres de reanimació cardiopulmonar (RCP) i l'accés ràpid a la desfibril·lació. Si el testimoni de l'aturada cardíaca comença de seguida les maniobres de RCP, la supervivència és de 2 a 3 vegades més gran que quan no s'inicien.

La formació de la ciutadania és una necessitat per assolir una millora en les taxes de supervivència de les víctimes de mort sobtada. Amb l'objectiu de posar-hi remei, demà hi ha prevista una xerrada sobre suport vital bàsic, sota el lema ‘Tots els ciutadans del món podem salvar una vida'. Avui, el programa A Mig Matí, de Ràdio Argentona, n'ha parlat amb el regidor de Salut, Joan Maria Pasqual i amb el cardiòleg, Joan Batlle.

La xerrada sobre suport vital bàsic tindrà lloc demà, a les set de la tarda, al Casal de la Gent Gran d'Argentona. Cal inscripció prèvia al telèfon 671 07 68 50.

Publicat el 08.06.2022