Ajuntament d'Argentona
La Coordinadora per la Llengua (CAL) té per objectiu fomentar l'ús social del català
Xavier Peguera

Demà dissabte, al migdia, la plaça Nova acollirà un acte de presentació de la CAL, la Coordinadora d'Associacions per la Llengua Catalana (CAL). L'objectiu dels convocants és treballar per crear una secció local de l'entitat.

La CAL treballa per fomentar l'ús social del català i afavorir la cohesió i la interculturalitat a través de la llengua. És una de les principals entitats que promocionen el Correllengua arreu dels països catalans.  També promou espais com “xerrem junts”, per fomentar l'ús social del català entre persones que aprenen l'idioma, i atorga els Premis Nacionals Joan Coromines. Avui l'A MIG MATÍ de Ràdio Argentona n'ha parlat amb un dels seus coordinadors, en Jordi Esteban.

La gestació de la secció local va arrencar el mes de gener. Segons Xavier Peguera, un dels seus impulsors, s'estan organitzant diversos actes per celebrar el Correllengua. "El tret de sortida serà entorn la Festa Major. Es preparen lectures per commemorar el centenari d'autors com Joan Fuster o Gabirel Ferrater". 

Publicat el 29.04.2022