Ajuntament d'Argentona
L'església d'Argentona s'il·luminarà de color groc per a commemorar-ho
dia endometriosi

Aquest dilluns 14 de març és el Dia Mundial de l'Endometriosi, una malaltia que afecta entre el 10% i el 15% de la població femenina en edat fèrtil. Per a commemorar-ho, l'església d'Argentona s'il·luminarà del color que simbolitza aquesta malaltia: el groc.

S'estima que a Espanya hi ha un milió de dones afectades per endometriosi i que arreu del món en són 170 milions. Tot i aquesta xifra, l'endometriosi és una malaltia pràcticament desconeguda per la societat i la comunitat mèdica. Aquest desconeixement fa que es trigui nou anys, de mitjana, a diagnosticar-la. El resultat d'aquesta demora és que les dones que la pateixen veuen molt afectada la seva qualitat de vida i fins i tot pot arribar a ser del tot invalidant.

Eva Flo, membre de la Junta de l'Associació d'Afectades d'Endometriosi de Catalunya, explica que el principal símptoma de la malaltia és el dolor. Les dones que pateixen endometriosi poden tenir menstruacions doloroses i molt abundants, dolor abdominal quan no es té la menstruació, dolor durant i després de les relacions sexuals, esterilitat o infertilitat. 

Les afectades per endometriosi reivindiquen més investigació i una altra sensibilitat per part de l'administració. Eva Flo considera que la lluita que es veuen obligades a exercir per fer visible el seu problema es deu, sobretot, al fet que és una malaltia que només afecta les dones. 

Entrevista a Eva Flo: 

Publicat el 14.03.2022