Ajuntament d'Argentona

El govern, amb el suport del regidor Fran Fragoso, aprova un pressupost municipal de 18 milions d'€ per l'any 2022

Aquest dimecres, en sessió extraordinària, el plenari de l'Ajuntament d'Argentona va aprovar la proposta de pressupost municipal per al 2022 amb els vots a favor del govern d'Unitat, a més del regidor Fran Fragoso (9), i en contra de la resta de formacions de l'oposició – (8) Tots per Argentona, PSC i Junts x Catalunya-.


El pressupost per l'any vinent superarà els 18 milions d'euros ja que integra el Museu del Càntir, que esdevindrà un servei municipal a tots els efectes, abandonant la fórmula de patronat autònom, per tal de millorar i optimitzar la gestió administrativa i evitar duplicitats. 

La sessió va començar amb la lectura i aprovació conjunta del Manifest del 25N Dia Internacional contra la violència envers les dones.

text Manifest 25N 2021

L'alcaldessa Gina Sabadell va presentar a la primera part els principals detalls de la proposta de pressupost

Debat

Junts x Catalunya va recordar la incertesa que plantegen ingressos com el de les plusvàlues i la dificultat per tancar un pressupost, alhora que va lamentar la manca de trobades amb el govern per treballar la proposta. Van assenyalar els seus dubtes sobre la capacitat d'afrontar diversos projectes que ja han quedat ajornats en el present exercici. També es van referir a la manca de consens sobre el projecte d'enderrocament de la Velcro i va sol·licitar la celebració d'una consulta ciutadana.

El PSC va celebrar l'aprovació del pressupost en termini, així com la integració del Museu del Càntir al pressupost municipal, o un pla d'inversions per a diversos projectes, com les infraestructures de l'aigua. Però sí van mostrar moltes reticències a d'altres iniciatives que plantejava la proposta del govern i van criticar-los no haver atès altres demandes que formulava el grup socialista. Van valorar negativament l'execució del pressupost en els dos darrers exercicis, especialment en l'apartat d'inversions i van expressar una manca de confiança sobre el govern. La formació també va insistir en la petició d'elaborar una memòria i una definició d'usos sobre el projecte de la Velcro.

Tots x Argentona va reconèixer l'esforç realitzat per portar a aprovació el pressupost dins del calendari previst i van expressar la seva conformitat en part de la previsió d'ingressos, tot i que van assenyalar negativament alguns aspectes, en especial la manca de diàleg i de voluntat de consens en treballar conjuntament els pressupostos amb l'oposició. En la seva intervenció van apuntar també certes reticències en els capítols de despeses bàsiques o la reducció en algunes àrees, així com les crítiques a l'endarreriment de moltes inversions que s'havien inclòs en els darrers pressupostos però que no s'han executat encara, alhora que va advertir la gran quantitat d'inversions que el govern pretén cobrir amb crèdits.

Per la seva banda, Fran Fragoso va tancar les intervencions dels grups de l'oposició defensant la voluntat d'arribar a acords amb el govern, presentant propostes dels veïns i necessitats del seu dia a dia, per millorar la via pública, la seguretat o dinamitzar l'economia del municipi i, alhora, fer una crítica i oposició constructiva. El seu vot favorable no va estar exempt tampoc de traslladar els seus dubtes sobre l'execució d'algunes inversions.

El govern va respondre a algunes de les consultes dels grups i després de tres hores de sessió es va cloure el debat amb la votació favorable del pressupost que va posar punt i final a aquest ple extraordinari de tres hores de durada.

*Per raons tècniques, només es compta amb la primera part en vídeo de la sessió, però sí es pot recuperar l'àudio complet al següent enllaç

Àudio del ple

Publicat el 24.11.2021