Enguany hi participen els quatre centres de la vila

Cueme logo

Aquestes setmanes s'ha iniciat una nova edició del programa Cultura Emprenedora a l'Escola (CuEmE), projecte impulsat per la Diputació de Barcelona, que enguany compta amb la participació de totes les escoles del municipi d'Argentona. Un dels primers centres que han presentat a l'Ajuntament d'Argentona la proposta d'impulsar una cooperativa ha estat l'escola Bernat de Riudemeia, que s'ha adreçat aquest dijous a l'OAC per presentar formalment la sol·licitud de constitució, i també s'ha reunit amb l'alcaldessa, Gina Sabadell.

Aquest innovador programa fomenta la cultura emprenedora i les competències bàsiques en el cicle superior d'educació primària. En aquesta edició hi participen més de 120 alumnes de les diferents escoles d'Argentona i es crearan un total de quatre cooperatives escolars

 Què és el projecte CUEME?

Durant un curs l'alumnat crea i gestiona una cooperativa amb el suport de l'escola, l'administració local, les empreses i altres entitats de la seva localitat. Es tracta d'una activitat que es desenvolupa de forma lúdica i creativa a través d'una metodologia de treball per projectes que permet treballar diferents competències de manera transversal. 

Actualment es troben a la fase inicial en la qual constitueixen la cooperativa: aquestes setmanes l'alumnat ha organitzat assemblees i reunions per tal d'escollir el nom de la cooperativa, determinar quin serà el seu capital social, quins productes fabricaran, els càrrecs que la representaran i l'elaboració d'uns estatuts. Amb el suport de l'àrea de Comunicació municipal i el SEMPRE, aborden també altres qüestions importants, relacionades amb el marqueting, la creació d'una marca o un logotip, i d'altres aspectes importants en el pla de fabricació i comercialització.

L'objectiu de l'alumnat és vendre els productes creats al mercat setmanal d'Argentona per recaptar fons; una part la donaran a una entitat benèfica del municipi i amb la resta de diners organitzaran una activitat conjunta.

Aquest dijous 24 de novembre l'equip directiu de la cooperativa de l'escola Bernat Riudemeia ha visitat l'Ajuntament per tal d'entregar la sol·licitud de creació d'empresa. Els alumnes han estat rebuts per l'alcaldessa, Gina Sabadell, i han tingut l'oportunitat d'explicar-li de què tracta el seu projecte cooperatiu. Tot seguit s'han dirigit a l'Oficina d'Atenció al Ciutadà (OAC) per tal de presentar per instància la documentació requerida, legalitzar la cooperativa i donar-la d'alta. En una setmana rebran el "CIF definitiu" per via telemàtica i ja tindran tot a punt per a començar a produir els seus productes.

El proper pas serà fer un estudi de mercat per poder recollir informació i conèixer els gustos de la ciutadania. De cara al Nadal cada alumne presentarà un prototip d'un producte fabricat amb material reciclat i, després de fer una selecció, començaran a produir-los per vendre'ls d'aquí a uns mesos al mercat setmanal d'Argentona. 

foto 1

foto 2

Us mantindrem informats!

.

Informació publicada el 24 de novembre de 2021