Ajuntament d'Argentona
L'alcaldessa Gina Sabadell (Unitat) anuncia l'acord amb la Generalitat per una lÝnia de bus entre Argentona i Barcelona
bus

El govern d'Unitat s'apunta avui una petita gran vict˛ria. A partir de gener Argentona tindrÓ una lÝnia de bus directe per anar a Barcelona. La pressiˇ polÝtica, per˛ tambÚ, la mobilitzaciˇ ciutadana, han arrencat el compromÝs de la Generalitat d'instaurar una nova lÝnia de bus interurbana que connectarÓ Argentona i Cabrera amb Barcelona a partir del gener de l'any que ve.

El nou servei de bus estarÓ format per 6 expedicions d'anada i 6 de tornada, de dilluns a divendres, de tal forma que es donarÓ servei a les hores punta del matÝ per anar a Barcelona i de la tarda, per tornar a Cabrera de Mar i Argentona. El bus comptarÓ amb 5 parades a Argentona, que estaran situades al Carrer Joan XXIII, a l'Avinguda Puig i Cadafalch, al Camp de Futbol, al Barˇ de Viver i a MadÓ. TambÚ hi haurÓ tres parades a Cabrera, concretament a Santa Elena d'Agell, Sant SebastiÓ i el sindicat. A Barcelona, la parada se situarÓ a la plaša Tetuan.

Les expedicions matinals del bus estan pensades per facilitar la mobilitat de treballadors i estudiants, permetent entrar a Barcelona abans de les 8 i les 9 del matÝ. Pel que fa a les expedicions de la tarda, estaran repartides entre un quart de quatre de la tarda i les vuit del vespre. Per ˙ltim, segons el departament de mobilitat de la Generalitat, aquesta nova lÝnia de transport p˙blic entre Argentona i Barcelona s'operarÓ amb vehicles adaptats per a persones amb mobilitat redu´da.

La notÝcia suposa un gran Ŕxit per al govern d'Unitat que s'havia reunit en m˙ltiples ocasions amb la Generalitat per convŔncer al Departament de Territori i Sostenibilitat de la necessitat d'aquesta lÝnia de transport p˙blic. L'alcaldessa, Gina Sabadell, s'ha mostrat exultant en declaracions a RÓdio Argentona. "╔s la millor notÝcia en molt temps, canviarÓ la vida de les persones que han d'anar a treballar a Barcelona amb transport p˙blic deixarÓ de ser una odissea".  Per Sabadell l'alianša amb Cabrera ha estat clau per convŔncer la Generalitat. Per˛ tambÚ, ha tingut molt pes el fet que la ciutadania es mobilitzÚs per xarxes socials per reivindicar una soluciˇ a les seves necessitats.

Publicat el 17.11.2021