Ajuntament d'Argentona
  • S'enderrocaria la nau més antiga de la instal.lació, que es troba en un estat molt avançat de degradació
  • Es construiria un aparcament per a 70 vehicles que entraria en funcionament abans d'acabar el 2022

El govern de l'Ajuntament d'Argentona vol dur a terme unes obres a l'antiga fàbrica Velcro que començarien en els propers mesos i que serviran per avançar en la remodelació futura d'aquest espai per convertir-lo, tal i com preveu el pla d'ordenació urbanística municipal, en un equipament polivalent que comptaria amb un mercat, plantes per a oficines municipals i espais per al teixit associatiu municipal, així com un aparcament soterrat.

La primera fase d'aquesta actuació inclou l'enderrocament de la nau antiga i la construcció d'un aparcament de superfície amb capacitat per a uns 70 vehicles. Aquesta primera intevenció tindria uns costos aproximats de mig milió d'euros, i compten amb una subvenció de més de 127.000 euros procedents del Pla Únic d'Obres i Serveis (PUOSC) de la Generalitat de Catalunya.

El govern aposta per la remodelació integral d'aquesta zona per tal de millorar l'entorn urbà i donar resposta als problemes de mobilitat i d'aparcament al centre de la vila. La nau antiga de la Velcro es va construir als anys 60 i presenta moltes deficiències constructives, com fibrociment a la coberta i ciment aluminós a l'estructura, que fan que la seva rehabilitació sigui cara i molt complexa, una opció que el govern descarta. La rehabilitació de l'edifici s'ha valorat que tindria un cost de 7,5 milions d'euros.

aparcament Velcro 2022En una primera fase es demolirà la nau antiga situada entre els carrers Les Parres, Joan XXIII i Ramon i Cajal. Sí es mantindrà la nau on s'hi troba el Casal de Joves, l'Escola de Ceràmica i diversos espais polivalents que utilitzen entitats de la vila, construcció més recent i que es troba en millor estat de conservació. En qualsevol cas, aquests treballs es realitzaran amb molta cura per tal de no malmetre les edificacions veïnes ni cap construcció que no siguin les estrictament previstes.

El nou aparcament per a cotxes i motos, amb capacitat per a unes 70 places, tindrà entrada pel carrer Joan XXIII i sortida pel carrer Les Parres. Serà un espai exterior, que pretén donar una resposta a la mobilitat i el problema de l'aparcament al centre. També compensarà la supressió de l’àrea d'aparcament a Can Doro, a causa de la futura construcció de la nova biblioteca municipal, que eliminarà l'estacionament en aquesta zona.

Comptarà també amb punts de càrrega per a vehicles elèctrics i places especials per a usuaris amb mobilitat reduïda. La durada de les obres s'estima en uns sis mesos. La voluntat de l'equip de govern és que les obres estiguin enllestides i el nou espai en funcionament abans que finalitzi el 2022.

Espai Velcro

L'edifici, que ocupa un solar de 2.465 metres quadrats, acull des de fa anys alguns serveis municipals, com el Casal de Joves, l'escola de ceràmica i Ràdio Argentona, a més de diverses dependències per a entitats i per a la realització d'activitats, tot i que ha anat progressivament minvant el seu ús i ocupació.

Ens els darrers anys han estat constants les intervencions que ha hagut de fer l'Ajuntament d'Argentona a l'antiga fàbrica Velcro en matèria de seguretat i salubritat per tal de donar continuïtat a la seva programació i serveis.

L'enderroc previst a la primera fase permetria, a banda de projectar el nou aparcament, la retirada d'estructures de fibrociment i d'altres residus i materials de l'edifici que estan patint un important procés de degradació.

La segona fase del projecte inclouria la construcció d'un nou edifici, amb la participació del sector privat,  que inclogués un mercat, plantes d'oficines i serveis municipals, espais per al teixit associatiu i la construcció d'un aparcament soterrat.

2a fase Velcro

2a fase, que contempla un mercat, plantes d'oficines, espais per a entitats i un aparcament soterrat

Publicat el 11.11.2021