Ajuntament d'Argentona
Entrevista a Agnès Cabot, regidora d'Igualtat, Feminismes i LGTBI
dol_gestacional

L'Ajuntament d'Argentona va aprovar en el ple de setembre una moció proposada per Unitat i Junts per Catalunya per al reconeixement del dol gestacional, perinatal i neonatal. Aquesta moció es concretarà en la creació d'un espai de dol i en donar suport psicològic a les famílies que pateixen una pèrdua.

El dol és un procés que tothom viu d'una manera particular. Hi ha cementiris que tenen espais expressament habilitats perquè qui vulgui pugui recordar els seus éssers estimats. Aviat Argentona podria comptar amb un d'aquests espais, però destinat a les famílies que han patit la mort d'un nadó durant la gestació o amb pocs dies de vida.

La regidora d'Igualtat, feminismes i LGTBI, Agnès Cabot, explica que l'espai es farà d'acord amb les famílies que han passat per aquesta dura experiència. A banda de l'espai de dol, la moció que va aprovar el ple de setembre per unanimitat comportarà que l'Ajuntament es compromet a oferir suport psicològic a les famílies.

El 15 d'octubre és la data que commemora anualment el Dia Internacional del Dol Perinatal i Gestacional. A l'Estat espanyol moren, cada any, gairebé 2.500 nadons per mortalitat perinatal, la que es produeixen des de la setmana 22 de gestació fins als primers dies de vida del nadó.

Publicat el 22.09.2021