Argentona, Cabrera de Mar, Dosrius i Òrrius treballen conjuntament amb les empreses del territori per revaloritzar i donar nous usos als residus que generen

Argentona, Cabrera de Mar, Dosrius i Òrrius treballaran conjuntament en una iniciativa per impulsar la simbiosi industrial al territori, una estratègia público-privada perquè les empreses generin oportunitats de negoci a partir dels recursos i residus que no utilitzen.

I és que unes 475 empreses ubicades a aquestes localitats generen anualment al voltant de 12.300 tones de residus, de les que més d'una quarta part acaben a l'abocador, amb un impacte de més de mig milió d'euros si hi sumem els transports i les taxes. 

Aquest programa, que compta amb una subvenció de la Diputació de Barcelona, persegueix detectar oportunitats de millora en la gestió dels residus i facilitar sinergies entre el teixit empresarial. 

Ets una empresa:

  • Creus que gastes massa en la gestió de residus?
  • Creus que es poden valoritzar però no saps com fer-ho o no tens el temps suficient?
  • Podries utilitzar materials reciclats en el teu procés? Saps quan podries estalviar i on trobar-los?
  • Tens actius infrautilitzats, com ara naus buides, màquines aturades, camions mig plens...? 
  • Has pensat en llogar-los, compartir-los? Saps a qui li podria interessar?
  • Tens calor residual i no saps com i amb qui podries aprofitar-la?

Les ciutats, pobles, i ens locals supramunicipals juguen un paper important per promoure l'economia circular, per tal d'assolir sistemes de producció i consum més eficients i resilients que preservin els recursos dins un cicle continu i n'optimitzin el valor. La simbiosi industrial és un dels àmbits de l'economia circular on els ens locals poden actuar amb diferents rols: impulsors, facilitadors, capacitadors i reguladors.

Aquesta iniciativa se suma al treball que realitzen els quatre municipis des del projecte col·lectiu i mancomunat Quatre Ribes, per al foment de la promoció econòmica i el desenvolupament del territori.

Totes aquelles empreses que estiguin interessades en aquesta iniciativa o desitgin més informació, poden adreçar-se al Servei de Promoció Econòmica de l'Ajuntament d'Argentona (SEMPRE). 

tf: 937974900 | sempre@argentona.cat

Informació publicada el 26 de juliol de 2021