En aquests primers mesos del 2021 s'han impulsat també sessions informatives amb l'alumnat de l'Institut, interessats en assessorament laboral o la cerca de primera feina

El Servei de Promoció Econòmica (SEMPRE) de l'Ajuntament d'Argentona ha presentat les dades del servei ocupacional durant el primer semestre del 2021, comptabilitzant un total de 876 persones usuàries, de les quals prop d'un 10% (84) s'han inscrit per primera vegada.

Per franges d'edat, el 31,4% dels homes tenen entre 20 i 29 anys, mentre que entre les dones, les franges amb un major nombre d'usuàries és la d'entre 40 i 49 anys, amb un 34%, i majors de 49 anys, amb un 24%.

La tasca del SEMPRE en aquest àmbit se centra en la millora de l'ocupabilitat de les persones que s'adrecen al servei, dotant-les de recursos i les eines necessàries per a la reinserció laboral. S'impulsen accions i formacions per actualitzar les habilitats i competències transversals, per tal de reorientar o redefinir els perfils professionals.

Els programes i xerrades informatives que ha dut a terme aquests mesos el servei a l'alumnat de l'Institut d'Argentona ha permès també a joves del municipi explorar i conèixer quines vies disposen en l'àmbit laboral o com fer la recerca d'una primera feina.

tràmits i serveis a les empreses

Des del SEMPRE també s'ofereix suport i assessorament per realitzar tràmits amb el Servei d'Ocupació de Catalunya (SOC) o el Servei Públic d'Ocupació Estatal (SEPE), com sol·licituds de prestacions i subsidis per a persones desocupades, la renovació de la demanda de l'atur o la inscripció en la Garantia Juvenil.

També el SEMPRE ofereix serveis a les empreses del territori, a través de diverses vies com la publicació d'ofertes al XALOC (Portal de recerca de feina en xarxa de la Diputació de Barcelona), la recerca de persones candidates a llocs de feina, preselecció i proposta de candidats; o informar i assessorar sobre subvencions i d'altres tràmits amb les administracions.

Durant aquests primers sis mesos de l'any, les empreses que s'han posat en contacte amb el servei han presentat prop d'una vuitantena d'ofertes de feina, les més nombroses per a cobrir places d'auxiliar de geriatria, socorrista, administratius, mossos de magatzem o operari, entre d'altres. Un 62% d'aquestes ofertes s'han cobert amb les persones registrades al SEMPRE.

Informació publicada el 14 de juliol de 2021