Ajuntament d'Argentona
La regidoria de Igualtat, Feminismes i lGTBI ha dissenyat una programació d'actes amb el suport de diverses entitats i col·lectius

28J

Amb motiu del 28 de juny, Dia Internacional pels drets del col·lectiu LGTBI, la regidoria d'Igualtat, Feminismes i LGTBI de l'Ajuntament d'Argentona, amb el suport de diverses entitats i grups, presenta diverses activitats i propostes que tenen com a objectiu commemorar i revindicar la igualtat jurídica i social, així com la tolerància per la diversitat sexual i de gènere.

La propera setmana, el dilluns 21 de juny, l'escola Bernat de Riudemeia acollirà el taller “Famílies sense Armaris. Acompanyant la diversitat sexual i de Gènere”. Hi haurà servei de monitoratge per als menors i cal inscripció prèvia. El dia següent, 22 de juny al matí, s'organitza una sortida a la font del Ferro, en què es farà una penjada de la bandera multicolor.

Dins del cicle "Parlem de feminismes", el divendres 2 de juliol, es podrà seguir a través del canal de Youtube de l'Ajuntament d'Argentona l'entrevista amb l'escriptora i professora, Bel Olid. La segona setmana de juliol, i amb col·laboració amb el servei de Joventut, s'ha organitzat també un taller d'introducció a l'autodefensa feminista, amb inscripció prèvia. 

Entre d'altres accions, també està prevista la lectura del Manifest pels drets LGTBI en el ple corporatiu municipal de l'Ajuntament d'Argentona, que tindrà lloc el dilluns 5 de juliol.

Trobareu més informació sobre les activitats i com inscriure-us al següent enllaç

Dia LGTBI



28 de juny, Dia LGTBI

La diada commemora els fets succeïts el 28 de juny de 1969 a Nova York, arran d'una batuda de la policia en un bar gai que va acabar amb detencions i ferits greus. La reacció de suport a les persones agredides va ser immediata: milers d'homosexuals, transsexuals i simpatitzants es manifestaren, i això va marcar l'inici de l'activisme homosexual.

En poc temps es van fundar organitzacions que defensaven els drets dels col·lectius LGTBI. El 28 de juny de 1970 va tenir lloc la primera marxa de l'orgull gai a Nova York i Los Angeles per commemorar l'aniversari d'aquests altercats.

Altres ciutats van imitar la iniciativa i actualment el Dia per l'Alliberament LGTBI se celebra arreu del món amb activitats lúdiques i acolorides, marxes festives en què abunden les carrosses, les disfresses i la música al carrer, i predominen els tradicionals símbols de l'orgull gai: els triangles roses i la bandera amb els colors de l'arc de Sant Martí.

Des de l'octubre de 2014, Catalunya disposa d'una llei per garantir els drets del col·lectiu LGTBI (Llei 11/2014, del 10 d'octubre). 

Publicat el 14.06.2021