Ajuntament d'Argentona
La Fira ArgillÓ Argentona torna al format presencial al pati de l'Escola Bernat de Riudemeia amb una extensiˇ a la plaša de l'EsglÚsia
riudemeia argillÓ argentona web

La tradicional Fira de CerÓmica d'Argentona es reinventa per afrontar el seu retorn desprÚs de l'aturada de l'any passat, en quŔ nomÚs es va fer la versiˇ digital. La principal novetat Ús que els expositors se situaran al pati de l'Escola Bernat de Riudemeia, amb una extensiˇ a la plaša de l'EsglÚsia, on s'ubicaran els tallers, les activitats educatives, aixÝ com les exposicions, a mÚs del Museu del CÓntir. El director del Museu del CÓntir, Oriol Calvo, ha detallat que el motiu del canvi d'ubicaciˇ Ús que permetrÓ controlar l'aforament del recinte per garantir les mesures de seguretat sanitÓries. TambÚ ha assenyalat alguns avantatges d'instalĚlar-se en un espai acotat com Ús la manca d'interferŔncies de trÓnsit o la gran ombra que disposa el pati.

Calvo, ha detallat que el circuit ArgillÓ estarÓ senyalitzat i disposarÓ d'un ˙nic punt d'accÚs al recinte escolar, pel carrer de Jacint Verdaguer, mentre que la sortida es farÓ pel carrer del Dr. Samsˇ, des d'on el p˙blic podrÓ dirigir-se a la plaša de l'EsglÚsia. Quan el p˙blic acabi la visita de les activitats educatives "podrÓ baixar pel carrer Gran a la zona de bars i restaurants per aixÝ mantenir aquesta implicaciˇ entre la fira i la dinamitzaciˇ econ˛mica del municipi a travÚs del comerš i la restauraciˇ". La fira s'iniciarÓ el divendres 2 de juliol, una ediciˇ amb 57 ceramistes, que procedeixen majoritÓriament de Catalunya i la resta de l'estat espanyol, per˛ tambÚ hi haurÓ una representaciˇ internacional similar als anys anteriors a la pandŔmia.

El Museu del CÓntir ja ha fet p˙blic el nom de l'artista creador del cÓntir de l'any, es tracta de l'arquitecte, Ďscar Tusquets i la imatge de la peša es publicarÓ aviat a les xarxes socials. Entre les seves obres mÚs significatives s'hi troba l'ampliaciˇ i remodelaciˇ del Palau de la M˙sica, l'auditori Alfredo Kraus o l'estaciˇ Toledo del metro de NÓpols. El 1975 va realitzar, al costat del seu Mestre i amic Salvador DalÝ, la 'sala Mae West' de Teatre-Museu de Figueres. Com a dissenyador, algunes de les seves peces formen part de les colĚleccions d'importants museus com el 'Moma' de Nova York o el 'George Pompidou' de ParÝs. Entre altres distincions ha rebut la 'Medalla d'Or al MÚrito en las Bellas Artes', el 'Premio Nacional de Dise˝o', la 'Palme de Chevalier de l'Ordre des Arts et des Lettres' i la Creu de Sant Jordi..

Entrevista al director del Museu del CÓntir, Oriol Calvo:

Publicat el 03.06.2021