Ajuntament d'Argentona
S'hi poden veure imatges de la construcciˇ de la capella de Puig i Cadafalch i del tramvia al seu pas per Argentona
maresme_desaparegut

A quinze dies mal contats per Sant Jordi, van apareixent novetats editorials de proximitat. Un d'aquests llibres Ús El Maresme desaparegut, la mem˛ria grÓfica dels 30 municipis de la comarca, editat per Efadˇs en colĚlaboraciˇ amb l'Arxiu Comarcal i el Consell Comarcal del Maresme.

El llibre Ús un repÓs visual sobre l'evoluciˇ dels paisatges, els costums i les activitats dels diferents pobles del Maresme.  El volum estÓ articulat en tres capÝtols, el primer engloba localitats de l'Alt Maresme, comenšant per Tordera i Palafolls i arribant fins a Arenys de Munt i Arenys de Mar; el segon comprŔn el Maresme central, on s'inclou Argentona; i  el tercer abasta les localitats del Baix Maresme, entre Vilassar de Mar i Cabrils, fins a Montgat i Tiana.

La major part de les imatges provenen dels fons de l'Arxiu Comarcal del Maresme, per˛ tambÚ incorpora fotografies conservades en altres arxius p˙blics i privats. La selecciˇ d'imatges, els escrits dels capÝtols i els peus de foto sˇn obra de l'historiador i director de l'Arxiu Comarcal, Alexis Serrano."D'Argentona hi ha una fotografia panorÓmica d'Argentona amb els turons pelats (...), una fotografia de l'esglÚsia amb la capella del sagrament de Puig i Cadafalch en construcciˇ, tambÚ hi ha una fotografia del tramvia i una de Can GarÝ".

La participaciˇ en el projecte del Consell Comarcal permetrÓ que El Maresme desaparegut arribi a totes les biblioteques p˙bliques del Maresme. 

Publicat el 08.04.2021